NAJDUŽI PROJEKT JAVNIH RADOVA / Velik dan za Italiju: 54 godine nakon početka gradnje otvorena južna autocesta kroz Kalabriju

Image
Foto: Wikipedia

Autocesta kroz Kalabriju otvorila se u četvrtak 54 godine nakon početka radova, a datum njenog otvaranja prije 10 mjeseci je odredio bivši premijer Matteo Renzi.

22.12.2016.
17:11
Wikipedia
VOYO logo

Najduži projekt javnih radova u Italiji, autocesta kroz Kalabriju, otvara se u četvrtak, 54 godine otkako je počela gradnja.

Datum otvaranja odredio je prije 10 mjeseci bivši premijer Matteo Renzi, koji je ispunjenje roka pretvorio u pitanje nacionalnog ponosa. Međutim, mnogo je skepticizma oko toga je li infrastruktura uistinu spremna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Agencija koja upravlja talijanskim autocestama ANAS autocestu A3 od Salerna do Reggio Calabrije dugu 443 kilometra opisuje kao inženjersko čudo sa 190 tunela i 480 mostova i nadvožnjaka preko planinskog područja.

Autocesta koja je trebala biti završena još 1972. puštena je u promet 1974., ali s dionicama koje su više nalikovala državnoj cesti nego autocesti s čestim čepovima i gužvama, osobito ljeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mjesni list Corriere della Calabria objavio je na svom portalu video snimku na kojoj se vidi kako se na nekim mjestima i dalje može prometovati samo jednom trakom uz ograničenja brzine, sugerirajući kako autocesta još nije završena.

"Nadam se da ovo neće biti još jedna vježba rezanja vrpce", rekao je odvjetnik iz Catanzara Michele Gigliotti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cestovni sindikati sugeriraju da autocesta neće biti potpuno završena do 2018. godine. Glasnogovornica ANAS-a tvrdi suprotno i kaže da su radovi planirani u idućim mjesecima samo redovno održavanje.

Kalabriji bi bolja infrastruktura dobro došla. Regija na vrhu talijanske čizme najsiromašnija je u zemlji i plodno tlo za cvjetanje jedne od najjačih svjetskih mafijaških organizacija 'Ndranghete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo

Još iz rubrike