na meti kradljivci ugljena / Velika policijska akcija u Tuzli, uhićeno najmanje 27 osoba

Image

Prema neslužbenim informacijama uhićene su osobe umiješane u ilegalnu eksploataciju ugljena s područja površinskog kopa 'Dubrave'

12.6.2015.
10:41
VOYO logo

Najmanje 27 osoba uhićeno je u petak na širem području Tuzle u policijskoj akciji usmjerenoj protiv organiziranih kriminalnih skupina, potvrđeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije.

Glasnogovornik policije Izudin Šarić izjavio je kako se akcija provodi po nalogu općinskog suda u Živinicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema neslužbenim informacijama uhićene su osobe umiješane u ilegalnu eksploataciju ugljena s područja površinskog kopa "Dubrave". U veljači su na toj lokaciji poginula četiri mladića kada su se na njih obrušile naslage zemlje. Istraga je pokazala kako su oni tamo ilegalno iskapali ugljen koji su potom preprodavali. Članovi njihovih obitelji i susjedi nakon te nesreće tvrdili su kako su poginuli tek žrtve organiziranog i uhodanog posla.

Direktor rudnika ugljena "Kreka" Enver Omazić kojemu pripada kop u Dubravama kod Tuzle tada je također ocijenio kako je krađa ugljena dobro uhodani posao u kojemu neki dobro zarađuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovom slučaju pojedinci su razvili biznis, a oni koji su najmanje zarađivali platili su životom", kazao je nakon nesreće direktor Omazić dodajući kako je i sam bio izložen brojnim prijetnjama zbog pokušaja da onemogući krađu i preprodaju ugljena.

Iz uprave "Kreke" istaknuli su kako je gotovo nemoguće učinkovito fizički zapriječiti prilaz kopu u Dubravama jer je on ogroman i prostire se dužinom od oko 15 kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo