ništa od blokade / Veliki obrat uoči NATO summita. Turska se predomislila: Imamo izvještaj iz Madrida, gdje je stigao i Milanović

Summit je postigao ogroman uspjeh puno prije nego se itko usudio nadati

28.6.2022.
22:31
VOYO logo

Bilo je to na današnji dan prije 108 godina. Pucanj koji je zauvijek promijenio svijet. Mladi Gavrilo Princip u Sarajevu je izvršio atentat na Franju Ferdinanda. I tako je počeo Prvi svjetski rat.

Kako da ne počne Treći, kako spriječiti eskalaciju sukoba s Rusijom, ali i dalje pomoći Ukrajini, kako zaštititi baltičke zemlje - sve su to zadaci NATO-a danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I tek što je summit počeo - preokret. Turska se predomislila. Nema više prepreka da Finska i Švedska uđu u NATO.

Summit je postigao ogroman uspjeh puno prije nego se itko usudio nadati. Erdogan se predomislio, neće uložiti veto na ulazak Švedske i Finske u NATO. Put im je slobodan. Sve nakon što su dvije nordijske zemlje s Turskom potpisale memorandum u kojem su adresirali probleme koje ih muče. Sjećate se, Turskoj smeta što su Skandinavci primili kurdske aktiviste, koje oni smatraju teroristima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
prije summit /

Erdogan popustio: Turska pušta Finsku i Švedsku u NATO

Image
prije summit /

Erdogan popustio: Turska pušta Finsku i Švedsku u NATO

"Zadovoljan sam što mogu priopćiti da sada imamo dogovor koji otvara put Finskoj i Švedskoj da uđu u NATO. Turska, Finska i Švedska potpisale su sporazum koji se odnosi na tursku zabrinutost, uključujući izvoz oružja i borbu protiv terorizma. Ni jedan drugi saveznik nije pretrpio tak brutalne terorističke napade kao Turska. Kao saveznici NATO-a Finska i Švedska u potpunosti će podržati Tursku u slučaju prijetnji nacionalnoj sigurnosti", rekao je glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg.

Nema sumnje da će ulazak njegovih susjeda u NATO još više naljutiti Putina, a članicama se Rusija zaprijetila i prije nego je summit počeo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svemirska državna agencija ROS-KOZMOS objavila je satelitske snimke Madrida, Washingtona, Pentagona i Bijele Kuće, Londona, Pariza, Berlina i Bruxellesa. Kao i njihove točne koordinate. Teško je to shvatiti kao bilo što drugo osim prijetnju.

Inače, NATO summit večeras je tek počeo, u Madrid su stigli i Joe Biden i Sanna Marin, ali i Zoran Milanović kao i drugih 30 čelnika članica NATO-a. Sve počinje gala večerom kod španjolskog kralja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve u Madridu prati naš Goran Latković. Javio nam se čim je objavljeno da se Turska predomislila:

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo