odluku donio teška srca / Veliki udarac za Camerona: gradonačelnik Londona je za izlazak Velike Britanije iz EU

Image
Foto: AP

Ne treba miješati ljepote Europe, putovanja europskim zemljama, odličnu hranu i prijatelje iz drugih zemalja s političkim projektom pokrenutim prije više desetljeća koji u ovom trenutku prijeti da izmakne vlastitoj demokratskoj kontroli, smatra Boris Johnson

21.2.2016.
19:46
AP
VOYO logo

Karizmatični londonski gradonačelnik i zastupnik u parlamentu Boris Johnson u nedjelju je rekao da će poduprijeti kampanju za izlazak Velike Britanije iz EU-a, što je udarac za aktualnog premijera Davida Camerona četiri mjeseca prije održavanja referenduma o tom pitanju. 

"Poduprijet ću kampanju za odlazak iz Europske unije", rekao je Johnson iz svog doma u Londonu, dodavši da je odluku donio teška srca. Kazao je i da ne kani sudjelovati u tv-raspravama protiv kolega iz vlastite stranke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pohvalio je Cameronova nastojanja da ponovno pregovara o dogovoru s EU-om, no smatra da "nitko ne može kazati kako je ovo temeljna reforma ni EU-a niti odnosa Velike Britanije i EU-a".

Dodao je da voli Europu i Bruxelles, u kojemu je dugo živio, no da ne treba miješati ljepote Europe, putovanja europskim zemljama, odličnu hranu i prijatelje iz drugih zemalja s političkim projektom pokrenutim prije više desetljeća koji u ovom trenutku prijeti da izmakne vlastitoj demokratskoj kontroli, objasnio je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegov ulazak u kampanju na strani zagovornika Brexita prepreka je Davidu Cameronu, koji je dosad uspijevao izbjeći prebjege važnih članova Konzervativne stranke, poput ministrice unutarnijh poslova Therese May

Obećao je da će poduprijeti ostanak Davida Camerona na premijerskoj dužnosti bez obzira na ishod referenduma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo