Nevremena odnose živote / VIDEO Divovska tuča u Španjolskoj ubila malo dijete, ozlijedila još najmanje 50 ljudi, scene su strašne

Image
Foto: YouTube

Riječ je o prvoj osobi poginuloj u Europi od tuče još od 1997. godine. Španjolska se inače i ovog ljeta pržila na preko 45°C

31.8.2022.
18:00
YouTube
VOYO logo

Nevrijeme praćeno rekordno velikom tučom zahvatilo je u utorak poslijepodne gradić La Bisbal d'Empordà na sjeverozapadu Katalonije u Španjolskoj i ozlijedilo najmanje 50 ljudi.

Der Spiegel prenosi agencijske vijesti prema kojima je među građanima koji su pretrpjeli udarce komada leda promjera do čak 11 centimetara, i 20-mjesečna djevojčica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ona je s teškom ozljedom glave hitno prevezena u bolnicu, no tamo joj nisu uspjeli spasiti život i umrla je danas ujutro. Španjolski RTVE prenosi podatak iz ESSL-a (Europski laboratorij za jake oluje) da je poginula djevojčica prva osoba smrtno stradala od tuče u Europi još od 1997. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska La Vanguardia objavila je videopriloge u kojima je kombinirala snimke koje su građani snimali u trenucima kad se tuča sručila na grad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tuča je oštetila brojne automobile, zgrade, a osim rekordno velikih komada leda od 11 centimetara, u provinciji Girona na mnoštvu mjesta zabilježeno je da je padala tuča veličine loptica za golf.

Pirenejski poluotok su i ove godine, isto kao i zadnjih nekoliko ljeta, pržile temperature debelo iznad 45℃, da bi najnoviji prodor hladnog i vlažnog zraka bio podjednako dramatičan. Riječ je o obrascu klimatskih promjena kakav se predviđao unazad nekoliko desetljeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo je primijetiti da je 2019. godine, kada su NASA i američki NOAA utvrdili da je rujan te godine bio do tada najvrući na svijetu, Pirenejski poluotok tog mjeseca bio znatno ispodprosječnih temperatura, što se moglo vidjeti na meteorološkim kartama Europe za taj mjesec.

I tada je bila riječ o toploj jeseni nakon vrućeg ljeta. Ali, dok je veći dio Europe bio u tamnocrvenom, a Balkan, Srednja i Istočna Europa i dalje prema Rusiji i prema crnom, Španjolska, Portugal i Maroko bili su označeni tamnim nijansama plavog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo