ZASULI ASADOVE POLOŽAJE / VIDEO Izraelci izveli novi napad u Siriji: raketama ubili najmanje 26 ljudi

Image
Foto: AP
30.4.2018.
8:28
AP
VOYO logo

Najmanje 26 prorežimskih boraca, "većinom" Iranaca, ubijeno je raketama koje su u nedjelju navečer ciljale vojne položaje sirijskih vlasti Bašara al-Asada, objavio je u ponedjeljak Sirijski opservatorij za ljudska prava

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U "vjerojatno izraelskom" bombardiranu na Brigadu 47, vojnu bazu u središnjoj pokrajini Hama, ubijeno je 26 prorežimskih boraca, istaknuo je Opservatorij. Državni mediji izvijestili su o "agresiji" ne imenujući počinitelje. 

Siriji režim i njegov iranski saveznik optužili su 9. travnja Izrael za napade na vojnu bazu u središnjem dijelu Sirije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko dana kasnije, 14. travnja, Washington, Pariz i London izveli su udare na nekoliko vojnih položaja režima, kao odmazdu na navodni kemijski napad na grad Dumu, pobunjeničko uporište u Istočnoj Guti, u kojem je poginulo više desetaka osoba, po spasiocima. 

Upitan na izraelskom vojnom radiju, ministar prometa koji je također zadužen i za obavješćivanje, Yisrael Katz kazao je da "nije upoznat s tim događajem". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je, međutim, kako su "svo nasilje i nestabilnost u Siriji rezultat pokušaja Irana da se vojno uplete u tu zemlju. Izrael neće dopustiti otvaranje sjeverne fronte u Siriji", upozorio je Katz koji je ujedno i član užeg kabineta sigurnosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo