na raspravi o oružju / VIDEO Nakon što je u pucnjavi u SAD-u poginulo još 3 ljudi, republikanac mahao oružjem pred Kongresom

Image

Američki predsjednik Joe Biden rekao je da je u posljednja dva desetljeća u pucnjavama poginulo više djece nego policajaca i aktivnih vojnika

3.6.2022.
12:52
VOYO logo

Tijekom rasprave o kontroli oružja u Kongresu potaknutoj najnovijim masakrom u Teksasu, u kojem je naoružani 19-godišnjak ubio 19 djece i 2 učiteljice, republikanski predstavnik Greg Steube odlučio se pohvaliti svojim oružjem.

Steube se raspravi pridružio putem videoveze iz svog doma na Floridi i tijekom svog izlaganja napravio malu prezentaciju u kojoj je podigao svaki od svoja četiri pištolja te ih predstavljao ostalim zastupnicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od njih opisao je kao "pištolj koji nosim svaki dan da zaštitim sebe, svoju obitelj, suprugu, svoj dom".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Demokratkinja Sheila Jackson odvratila jekao se nada da pištolji nisu napunjeni, prenosi Sky News.

"U svojoj sam kući, mogu raditi što god želim sa svojim oružjem", odgovorio joj je Steube.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Republikanci se protive bilo kakvim naporima za ograničavanje kupovine oružja u SAD-u, a predstavke kakvu je priredio Steube nisu rijetke.

U najnovijoj pucnjavi u Iowi jučer su ubijene tri osobe. Američki pravosudni odbor također je jučer održao saslušanje od devet sati tijekom kojeg se raspravljalo o mjerama koje bi trebale spriječiti takve tragedije. Mjere uključuju podizanje dobne granice za kupnju poluatomatskih puški s 18 na 21 godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američki predsjednik Joe Biden u obraćanju naciji rekao je da je u posljednja dva desetljeća više djece u Americi više djece poginulo u pucnjavama, nego policajaca i aktivnih vojnika zajedno.Dodao je da bi Kongres trebao zabraniti jurišno oružje, da bi se trebale proširiti provjere prošlosti te da se treba uvesti niz drugih mjera kontrole oružja.

"Zaboga, koliko smo još pokolja spremni prihvatiti? Koliko još nevinih američkih života mora biti oduzeto prije nego što kažemo 'dosta'?", upitao je Biden prije nego što je u Kongresu krenula rasprava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo