'Mislila sam da spava' / VIDEO Ostavila dijete (1) na velikoj vrućini i otišla na posao: Mališan preminuo u zaključanom autu

Image
Foto: Youtube Screenshot

Velika tragedija ponovno je pokrenula brojna upozorenja o ostavljanju djece u automobilu za vrijeme velikih vrućina

19.7.2018.
16:17
Youtube Screenshot
VOYO logo

Jednogodišnji dječak iz Floride preminuo je nakon što ga je majka ostavila zatvorenog u automobilu više od osam sati, javlja ABC News. Kako je policijski službenik izjavio za ovaj medij, dječak je pronađen u petak u autu na parkiralištu u mjestu Pembroke Pines.

Navodno je majka otišla na posao, a cijelo to vrijeme maleni dječak proveo je u zaključanom autu. Temperatura se tog dana popela na 34 stupnjeva, a unatoč tomu što su policija, vatrogasci i hitna pomoć promptno reagirali, mališanu više nije bilo spasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žena koja je pozvala policiju samo je kazala: "Izgledalo je kao da spava. Nisam ni pomislila da bi mogao biti mrtav."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako podsjeća ABC News, prema podacima organizacije KidsandCars ovo je već 24. smrtni slučaj samo ove godine da je dijete umrlo u pregrijanom vozilu. Dodaju i da je to drugi zabilježeni slučaj ove godine na Floridi. Navode i da je Florida druga po redu savezna država u Americi po broju djece umrle zatvorene u kipućim automobilima  - od 1992. godine na taj način je umrlo 89. djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapamtite da ako je vanjska temperatura primjerice 30 stupnjeva Celzijevih, u zatvorenom će automobilu temperatura narasti preko 40 stupnjeva. Štoviše, djetetov organizam brže se zagrijava od organizma odraslog čovjeka pa unutarnji organi počnu otkazivati već na 40 stupnjeva. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo