nastavak hladnog rata / VIDEO Policajci u SAD-u hladnokrvno ustrijelili afroamerikanca u leđa: Izbili masovni prosvjedi

Image
Foto: Vijesti.hr

Muškarac je policajcima vikao 'Čovječe, nisam ništa učinio!', 'Molim vas ne pucajte', no policajci su se oglušili na njegove apele

30.7.2018.
11:32
Vijesti.hr
VOYO logo

Hladni rat policije i afroameričke zajednice u SAD-u još uvijek traje. Doduše, nakon posljednje objavljene snimke koja se pojavila na stranicama policije iz Minneapolisa mogao bi postati jači no ikad. 

Naime, 23. srpnja na sjeveru spomenutog grada u saveznoj državi Minnesoti, dvojica policajaca, Justin Schmidt i Ryan Kellyhladnokrvno su ustrijelili jednog afroamerikanca. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve je započelo dojavom policiji u kojoj je rečeno kako nepoznati muškarac ispaljuje hice iz pištolja u zrak, što je uznemirilo okolne stanovnike. 

Na snimci se vidi kako policajci dolaze na mjesto događaja, na kojem se nalazi Thurman Blevins, čovjek kojeg se sumnjičilo da je ispalio hitce. Jedan policajac uzviknuo je 'Ima pištolj!' Blevins u tom trenutku ustaje i počinje bježati, a policajci se daju u trk za njime. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potjera nije trajala ni minute, Blevins je policajcima vikao 'Čovječe, nisam ništa učinio!', 'Molim vas ne pucajte' i 'Ostavite me na miru', no policajci su se oglušili na njegove apele. Obojica policajaca potom ispaljuju nekoliko hitaca Blevinsu u leđa, a on pada na tlo. 

Ubojstvo je uskoro nakon toga izazvalo val prosvjeda u Minneapolisu, mještani mahom tvrde kako Blevins nije bio naoružan, da je u ruci imao samo bocu vode, i kako su ga policajci ustrijelili bez ikakva razloga. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef policije u gradu cijeli je čin opisao kao 'herojski' i tako dodatno podgrijao vatru među prosvjednicima. Slučaj je pod istragom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo