Tragično i urnebesno / VIDEO Ruski ekspert UN-ovim inspektorima kod NE Zaporožje: 'Projektil je pao i onda zarotirao za 180°'

Image
Foto: Teozzer/screenshot

Dok su prevoditelji gostima prevodili opis rakete koja padne i krene se s ruskog, u daljini se čulo potmulo, snažno 'buuum'

6.9.2022.
13:02
Teozzer/screenshot
VOYO logo

Službenik ruskih agencija za nuklearnu energiju ovako je inspektorima Međunarodne agencije za nuklearnu energiju (IAEA) objašnjavao slučaj artiljerijskog projektila na koji su naišli zabijenog u tlo u neposrednoj blizini NE Zaporožje, najveće nuklearne elektrane u Europi oko koje se već mjesecima vode teške bitke u ruskom ratu u Ukrajini:

"Doletio je (projektil) odavde, a to je smjer Nikopolja. Potom se okrenuo. Zapravo je sletio i zavrtio se."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok su prevoditelji gostima prevodili rečeno s ruskog na engleski i ostale jezike, u daljini se čulo potmulo, snažno "buuum".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da nuklearki koja je mjesecima pod ruskom okupacijom, ne prijeti katastrofa prema kojoj bi Černobil 1986. bio poput jače petarde, ruskom službeniku koji je poveo u obilazak izaslanstvo IAEA toliko je stalo objasniti da je ogromni projektil doletio iz smjera Nikopolja zato što su tamo smještene ukrajinske trupe. 180° u onom drugom smjeru nalaze se, naravno, ruske trupe.

Image
'VELIKI RIZICI' /

Panika zbog dima iz nuklearke koju su okupirali Rusi, radnici očajni: 'Otimaju ljude. Hrane jedva da ima'

Image
'VELIKI RIZICI' /

Panika zbog dima iz nuklearke koju su okupirali Rusi, radnici očajni: 'Otimaju ljude. Hrane jedva da ima'

Video zanimljivog tumačenja leta i ponašanja projektila teške artiljerije prvo je primijetio i objavio Telegraph i njihov dopisnik iz Bruxellesa Joe Barnes. Odmah potom i Business Insider i njihova Sinead Baker. A zapravo je onaj koji je prvi objavio video s terena iz okolice ukrajinskog Enerhodara slobodni novinar Mac William Bishop.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je prvo objavio sasvim kratki video bez tona, da bi zatim objavio i nešto dulji s tonom, dopisavši u objavi: "Naivno sam pretpostavio da je većina ljudi zainteresirana za taj video, već vidjela pravi videoklip tog razgovora."

A zapravo nije i tek nakon njegove objave nastao je sveopći urnebes. Business Insider je u objavi ruske agencije TASS pronašao potvrdu identiteta čovjeka koji je inspektorima IAEA , predvođenih Rafaelom Grossijem, dokazivao da je pozamašni projektil doletio iz smjera ukrajinskih trupa, zabio se u zemlju, a potom zarotirao oko svoje osi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TASS je napisao da je riječ o "ruskom nuklearnom stručnjaku" imena Renat Karča. Ruska agencija je objavila i to da su inspektori IAEA u obilazak nuklearke išli praćeni predstavnicima ruske kompanije za nuklearnu energiju Rosatom.

Dodatne informacije o Kerči donijela je Maria Avdeeva, jedna od direktorica European Expert Association in Ukraine:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako se pitate tko su ruski stručnjaci koji pare Rafaela Grossija u nuklearnu elektranu u Zaporožju. To je Renat Karča, savjetnik šefu Rosatoma, sociolog bez ikakvog obrazovanja iz inženjerstva i s nejasnim backgroundom. Mogu samo zamisliti kakve su im dokaze predstavili."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo