DRAMATIČNA PLOVIDBA / VIDEO Spašeno petero Hrvata sa zapaljene jahte blizu Sardinije: 'Nisu ozlijeđeni. Dobro se osjećaju'

U operaciji spašavanja sudjelovala su dva broda obalne straže i helikopter

27.8.2020.
18:00
VOYO logo

Petero hrvatskih državljana koji su plovili na jahti koja se u utorak zapalila u blizini Sardinije nije ozlijeđeno, priopćilo je u četvrtak ministarstvo vanjskih poslova.

Sedamnaest ljudi spašeno je u utorak s 50 metara duge jahte koja se zapalila u blizini Sardinije, prenijela je talijanska novinska agencija Ansa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na jahti je bilo devet članova posade i osam kazahstanskih turista.

Nisu ozlijeđeni

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u četvrtak je priopćilo Hini kako je na brodu bilo pet hrvatskih državljana članova posade, te da „nisu ozlijeđeni i dobro se osjećaju“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jahta imena Lady MM plovila je pod zastavom Kajmanskih otoka te je bila na putu od Sardinije do otoka Caprija. Zapalila se dok se nalazila oko 50 nautičkih milja od rta Comino, na sjeveroistoku Sardinije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U operaciji spašavanja sudjelovala su dva broda obalne straže i helikopter, a pri njihovom dolasku na mjesto nesreće putnici broda već su bili evakuirani u gumenjak, pa su odvedeni u Siniscolu na Sardiniji, dodaje Ansa.

Hrvatsko veleposlanstvo u Rimu u kontaktu je s hrvatskim članovima posade te stoji na raspolaganju za svu potrebnu konzularnu i drugu pomoć u okviru svoje nadležnosti, dodao je MVEP. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo