šestorica nasumce pucala / Više od 40 mrtvih šijita u napadu na autobus u pakistanskoj prijestolnici

Image

Zadnjih godina sve su češći napadi na pripadnike šijitske muslimanske zajednice koja je s 20 posto zastupljena u ukupnom broju stanovnika Pakistana

13.5.2015.
13:21
VOYO logo

U napadu na autobus koji je prevozio muslimane, pripadnike manjinske šijitske zajednice, poginula je najmanje 41 osoba a mnoge su ranjene u srijedu u pakistanskoj metropoli Karačiju, objavile su vlasti.

"Napadači su došli na trima motociklima. Prvo su zapucali na vozača" Nadžib Ahmed Kan

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako navode policija i čelnici šijitske zajednice, 25 muškaraca i 16 žena izgubilo je život u tom napadu koji su počinile naoružane osobe u četvrti Safora Got. U ranijem izvješću spominjalo se dvadesetak mrtvih.

Najmanje je šest naoružanih osoba zapucalo u srijedu ujutro na autobus s ismaelitima, pripadnicima manjinske sekte šijitskog islama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

"U autobusu je u trenutku napada bilo 60 putnika. Napadači su došli na trima motociklima. Prvo su zapucali na vozača, a kada se autobus zaustavio počeli su nasumce pucati po putnicima", istaknuo je Nadžib Ahmed Kan, čelnik mjesne policije.

"Na meti napada bili su nedužni ismaeliti" Gulam Haider Džamali

Tekst se nastavlja ispod oglasa

, potvrdio je za AFP Gulam Haider Džamali, načelnik policije u pokrajini Sindu, koje je Karači prijestolnica, dodajući da su napadači imali pištolje kalibra 9 mm.

Zadnjih godina sve su češći napadi na pripadnike šijitske muslimanske zajednice koja je s 20 posto zastupljena u ukupnom broju stanovnika Pakistana, zemlje s gotovo 200 milijuna stanovnika, uglavnom sunita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo