akcija spašavanja / Više od 500 planinara spašeno nakon snažnog potresa koji je pogodio Indoneziju

Image
Foto: AP Images

Najmanje 16 osoba je poginulo a više od 350 je ranjeno, od kojih većina teško, u potresu jakosti 6,4 koji je pogodio Lombok

31.7.2018.
8:15
AP Images
VOYO logo

Više od 500 planinara spašeno je s vulkanske planine Rinjani na indonezijskom otoku Lomboku, gdje su ostali zarobljeni zbog odrona tla izazvanih snažnim potresom prije dva dana, priopćile su lokalne vlasti u utorak.

>> Jak potres pogodio indonezijski otok: Spasitelji pokušavaju doći do stotinjak penjača

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ukupno 543 planinara su evakuirana. Ostalo je još šest osoba na planini. Svi su dobro", navodi Nacionalna agencija za upravljanje kriznim situacijama. Među spašenim planinarima je 189 stranaca. Još šest planinara i jedno mrtvo tijelo pronađeni su na planini u utorak rano ujutro i u tijeku su napori za njihovo spašavanje.

Najmanje 16 osoba je poginulo a više od 350 je ranjeno, od kojih većina teško, u potresu jakosti 6,4 koji je pogodio Lombok i susjedne otoke u nedjelju, priopćila je Agencija. Uništeno je oko 1000 kuća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rinjani, visok 3726 metara, drugi je najveći vulkan u Indoneziji u kojoj je aktivno oko 130 vulkana. Indonezija leži na tzv. pacifičkom vatrenom prstenu i poznata je po seizmičkim aktivnostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo