U središtu Alžira / Više tisuća prosvjednika protiv vlasti: 'Cijela banda mora biti iskorijenjena'

Image
Foto: AP Images

Oporba zahtijeva potpunu izmjenu političkog establišmenta

19.4.2019.
16:15
AP Images
VOYO logo

Više tisuća prosvjednika okupilo se u petak u središtu alžirskog glavnog grada zahtijevajući odlazak privremenog predsjednika Abdelkadera Bensalaha, kao i promjenu režima u toj sjevernoafričkoj državi.

Prosvjedi traju od kada je bivši predsjednik Abdelaziz Bouteflika ranije ovog mjeseca dao ostavku jer demonstranti sada traže i odlazak s vlasti svih pripadnika Bouteflikine vladajuće kaste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijela banda mora biti iskorijenjena, problem se ne odnosi samo na jednu ili dvije osobe", rekao je Suheil Zaalani, 22-godišnji prosvjednik.

Prosvjedi u petak odvijaju se nakon što je predsjedavajući alžirskog Ustavnog vijeća Tajeb Belaiz u utorak dao ostavku pod pritiskom prosvjednika, koji također odbacuju Bensalaha kao i sadašnjeg premijera Nuredina Beduija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bensalaha je 9. travnja parlament zadužio da vodi zemlju tijekom tromjesečnog prijelaznog razdoblja. On je najavio održavanje predsjedničkih izbora za 4. srpnja.

Bouteflika (82) je bio prisiljen dati ostavku 2. travnja pod pritiskom višetjednih prosvjeda, nakon 20 godina na vlasti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od tada oporba zahtijeva potpunu izmjenu političkog establišmenta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo