otvorena istraga / 'Vrhunske zgrade i trećerazredno osoblje': Umro pacijent (61) koji tri tjedna nije dobivao hranu

Image
Foto: Ilustracija / photos.com
Image
Foto: Ilustracija / photos.com

Cijeli slučaj sada je pod istragom, a obitelj smatra da je medicinsko osoblje zaslužno za njegovu smrt

26.3.2019.
9:36
Ilustracija / photos.com
VOYO logo

Giuseppe "Joe" Ulleri iz Withingtona u Manchesteru s Downovim sindromom je krajem veljače 2016. neobjašnjivo pao i tako ozlijedio zdjelicu, zglob i vrat. Tada je primljen u bolnicu u kojoj je samo nekoliko tjedana kasnije preminuo, a obitelj smatra da se to moglo spriječiti, javlja DailyMail.

Joe je preminuo 20. ožujka 2016. godine. Cijeli slučaj sada je pod istragom, a obitelj smatra da je medicinsko osoblje zaslužno za njegovu smrt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegove ozljede prvo uopće nisu bile detektirane sve dok nije obavljen rendgen i CT, unatoč tomu što je pronađen u lokvi krvi u svom domu. Za vrijeme boravka u bolnici, Joe je imao poteškoća s gutanjem hrane. Bojao se da će mu hrana ući u pluća stoga ga je osoblje odlučilo prikopčati na cjevčicu za hranjenje, no Joeu je to bilo iznimno neugodno stoga su je uklonili već nakon 24 sata.

No, dok je osoblje odlučivalo koji je najbolji način za hraniti Joea, prošla su tri tjedna u kojima nije dobivao nikakvu hranu niti nutritivne namirnice, a njegova težina postajala je sve lakša. Joe je kopnio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za vrijeme boravka u bolnici, Joea je njegovao širok spektar osoblja, od medicinskih sestara do logopeda i dijetetičara. Odlučeno je da ga nećemo hraniti 'na usta' zbog straha od udisanja hrane, no alternativno rješenje, točnije, cjevčica, nije se pokazalo dobrim. Nakon toga je prošao dugačak period u kojem Joe nije dobivao nikakvu hranu", potvrdio je mrtvozornik Angharad Davies

Očajna obitelj tvrdi da Joe nije dobivao hranu barem tri tjedna zbog niza loše komunikacije i inertnosti osoblja, što je naposljetku odvelo do kronične upale pluća. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 'neće umrijeti' do 'umire' unutar 24 sata

Joeov brat Phil izjavio je kako se ovdje radi o bolnici "vrhunskih zgrada, ali trećerazredne medicinske skrbi". Tvrdi da je u nekoliko navrata apelirao osoblje da nešto smisle. "Upitao sam ih nekoliko puta čemu odgađanje. Rekao sam im da može umrijeti", izjavio je. 

O cijelom slučaju posvjedočile su i dvije medicinske sestre koje tvrde da su također izrazile svoje sumnje tijekom liječenja. Druga sestra kazala je: "Unutar 24 sata sve je brzo eskaliralo - od riječi 'Joe neće umrijeti' došlo je do 'Joe umire'", prisjetila se Naomi Tomlinson. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Joe nije mogao pričati, ali je bio najbolji komunikator kojeg sam ikad upoznao", kazao je Joeov drugi brat, Giovanni. "Bolja sam osoba jer sam imao čast imati ga u životu. To vrijedi za cijelu obitelj", nadodao je, piše DailyMail. Istraga bi trebala završiti krajem ovog tjedna.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo