ojačavanje veza / Vučić: 'Dobri odnosi s Bošnjacima ključni su za stabilnost cjelokupne regije'

Image

'Budućnost zapadnog Balkana, odnosno stabilnost ove regije počiva na dobrim i strateški uređenim odnosima između Srba i Bošnjaka', kazao je Vučić novinarima

13.5.2015.
15:29
VOYO logo

Predsjednik srbijanske vlade Aleksandar Vučić izjavio je u srijedu u Sarajevu kako je njegov cilj osigurati dobre odnose s Bošnjacima u Bosni i Hercegovini jer cijeni da je to ključ stabilnosti za cijelu regiju.

"Budućnost zapadnog Balkana, odnosno stabilnost ove regije počiva na dobrim i strateški uređenim odnosima između Srba i Bošnjaka", kazao je Vučić novinarima nakon sastanka s predsjedateljem Vijeća ministara BiH Denisom Zvizdićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako mu je stabilnost Srbije najvažnija, a pritom je svjestan da stabilnosti nema bez dobrih odnosa s Bošnjacima.

"Budućnost zapadnog Balkana, odnosno stabilnost ove regije počiva na dobrim i strateški uređenim odnosima između Srba i Bošnjaka", kazao je Vučić novinarima Aleksandar Vučić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vučić je u Sarajevo doputovao na konferenciju o investiranju što ju je organizirala Bosna Bank International (BBI), koja je utemeljena kapitalom iz islamskih zemalja, a u izlaganju kojega je imao na tom skupu Vučić je također najavio kako će nastojati izgraditi "strateške odnose" s Bošnjacima.

"Nisam se ovdje došao nikome udvarati. To sam ranije kazao i u Beogradu", istaknuo je Vučić nakon susreta sa Zvizdićem, s kojim je razgovarao o gospodarskoj suradnji dvije zemlje ali i sigurnosnim pitanjima, uključujući tu borbu protiv terorizma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zvizdić je kazao kako je zajednički cilj ojačati gospodarsku suradnju a potvrdio je kako će tijekom ove godine srbijanska vlada i Vijeće ministara BiH imati zajedničku sjednicu.

"Na toj sjednici trebalo bi dogovoriti i modele transportne, gospodarske, kulturne, sigurnosne i ostale vrste suradnje", najavio je Zvizdić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbijanskog premijera Aleksanda Vučića u Sarajevu su primili i članovi Predsjedništva BiH pri čemu su zajednički konstatirali kako se odnosi dvije zemlje dobro razvijaju.

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović prije tog sastanka je izjavio kako je ohrabren onim što je od Vučića čuo na poslovnoj konferenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čuli smo ohrabrujuće riječi srbijanskog premijera Aleksandra Vučića u vezi s jačanjem regije i poboljšanjem odnosa BiH i Srbije", kazao je Izetbegović.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo