sporna prošlost / Vučić je još najmanje jednom bio u Hrvatskoj: pogledajte što je predsjednik Srbije govorio u Glini 1995. godine

Vučić je te 1995., svega nekoliko mjeseci prije Oluje, u Glini pozdravljao 'junački narod' koji se pobunio protiv 'ustaške vlasti'

31.1.2018.
19:23
VOYO logo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u svom obraćanju javnosti nakon sastanka sa šefom EP-a Antonijem Tajanijem u Beogradu poručio je kako prihvaća poziv predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović da dođe u Hrvatsku. 

"Smatram da je za našu zemlju vrlo važno to što smo dobili poziv hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, mi taj poziv prihvaćamo i mislim da će se to odigrati 12. i13. veljače. Bit će dvodnevna posjeta. Razgovarat ću sa svim hrvatskim dužnosnicima, posjetit ću i predstavnike srpskog naroda. Nije vrijeme da govorimo teške riječi i vrijeđati se", kazao je Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svom obraćanju istaknuo je kako je za Hrvatsku i Srbiju važno da razgovaraju i rješavaju probleme. "Ne samo probleme prošlosti, nego da gledamo i u budućnost. Da mi s jedne strane pomognemo Srbima u Hrvatskoj, da vidimo što i mi trebamo napraviti po pitanju hrvatske manjine u Srbiji. Ali i da rješavamo probleme nestalih, probleme protjeranih osoba. Ti razgovori neće biti laki, neće biti prijatni, ali će biti korisni i za Srbiju i za Hrvatsku", kazao je Vučić. 

POGLEDAJTE VIŠE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Sukob Banskih dvora i Pantovčaka zbog Vučića: potvrdio dolazak, a za Vladu nije dobrodošao! 

>> Vučić prihvatio poziv predsjednice Grabar-Kitarović, Ministarstvo vanjskih poslova poručilo: 'Nije pravi trenutak'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> 'Mislim da su tata ili mama iz Bruxellesa - priprijetili i jednoj i drugoj strani da je ovakvo stanje neodrživo'

>> Predsjednica pozvala Vučića u Hrvatsku: 'Uvjerena sam da Hrvati i Srbi mogu i žele naći put koji će nas voditi u bolju budućnost'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vučić u Glini 1995. godine

No Vučić je još najmanje jednom bio u Hrvatskoj i baš je taj njegov posjet davne 1995. godine ostavio brojne mrlje koje i dan-danas prate njegovu karijeru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vučić je te 1995., svega nekoliko mjeseci prije Oluje, u Glini pozdravljao "junački narod" koji se pobunio protiv "ustaške vlasti''.

"Nikada Srpska Krajina, nikada Glina neće biti hrvatska! Nikada Banija neće nazad u Hrvatsku! Nitko više ne zna ni u ovoj sali za kakvu se državu zalaže Slobodan Milošević. Hoće li mu to biti Beogradski pašaluk ili nekakva AVNOJ-ska Jugoslavija, kakva će to država biti? Ukoliko srpski radikali pobijede i poraze predsjednika Srbije, vi znate da ćete živjeti u Velikoj Srbiji, jedinstvenoj srpskoj državi i tu odstupanja biti neće", govorio je Vučić 1995. godine kao Šešeljev potrčko usput napadajući i Miloševića, ali samo zbog političkih nesuglasica unutar Srbije, ne zbog zločina koje je ovaj činio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo