UTRKA U NAORUŽAVANJU / Vučić kod Putina: 'Nemaju se Hrvati što braniti od nas. Mi nemamo ništa, dok oni imaju'

Srpski premijer Aleksandar Vučić u Moskvi se sastao s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom. Jedna od tema - kupovina oružja od Rusa kao odgovor na naoružavanje Hrvatske. Vučić kaže da ne namjeravaju nikoga napadati - a isto mu je još sinoć u RTL Direktu poručio i potpredsjednik Vlade Ranko Ostojić

29.10.2015.
18:37
VOYO logo

Sastankom s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom srpski premijer završio je trodnevni posjet Moskvi. Putin je, uoči sastanka dao protokolarnu izjavu.

"Htio bih naglasiti kako unatoč svim poteškoćama u svjetskoj, ali i ruskoj ekonomiji, trgovina između naših zemalja neočekivano raste", rekao je predsjednik Rusije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I o srpskoj kupnji oružja nije rekao ni riječ, ali zato se raspričao Vučić. Ponavlja da Srbija nema niti će imati ofenzivno naoružanje. Za razliku od Hrvatske.

"Nemaju se Hrvati što braniti od nas. Nismo se mi naoružali. Mi nemamo ništa. Oni imaju. I njima netko poklanja lansirne rampe sa tim ne znam od koga oni da se brane. Pa nismo mi uzimali balističke rakete i lansirne rampe, pa nismo mi uzimali i kupovali panzer haubice, pa nismo mi dobili 220 hamera od nekoga", kazao je Aleksandar Vučić, srpski premijer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar unutarnjih poslova u RTL Direktu rekao je kako Hrvatska kao članica NATO-a ima svoju politiku s jasnim pravilima i saveznicima.

"Ja bih samo podsjetio da Hrvatska, kada nije imala doslovno ni poštene puške, se znala obraniti, pa prema tome znat ćemo se i ubuduće. Nitko se ne treba plašiti napada", rekao je Ranko Ostojić, ministar unutarnjih poslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I ne plašimo se, poručuje Vučić, ali nikad se ne zna.

"Srbija nikoga neće napadati. Ne znam kakvi su planovi Hrvatske. Ne znam što će im balističke rakete i lansirne rampe. Ne razumijem sve to, ali neću se ni miješati. Ono što nas zanima jest da sačuvamo našu teritoriju i naš narod i to će Srbija biti u situaciji", rekao je Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dogovoren je servis ruskih helikoptera u Srbiji, a pOtpisan je i memorandum kojim će se značajno aktivirati isporuke oružja Beogradu - ali, kako kaže Vučić - samo za obranu.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo