RAZGOVARALI TELEFONSKI / Vučić o napadu na Pupovca: 'Neću dolijevati ulje na vatru loših odnosa Srba i Hrvata'

Vučić je najavio da će izravno od Pupovca saznati što se dogodilo

28.9.2018.
22:50
VOYO logo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je u petak, u povodu incidenta koji je u centru Zagreba doživio saborski zastupnik i čelnik SNV Milorad Pupovac, da neće "dolijevati ulje na vatru loših odnosa Srba i Hrvata", a u telefonskom razgovoru s Pupovcem suglasio se da, unatoč svemu, u budućnosti treba raditi na "poboljšanju odnosa" Srba i Hrvata.

Vučić je novinarima tijekom posjeta u Nišu, nakon priopćenja SNV o napadu na Pupovca, ocijenio da su emocije "uvijek uzavrele" kad je riječ o odnosima Srba i Hrvata, ali da je njegova poruka pomiriteljska jer od sukoba nitko neće imati koristi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Volio bih da Hrvatska razumije da mi imamo zajedničku budućnost i da se možemo razlikovati po pitanjima iz prošlosti - i da mi o tome mogu zamjeriti što god hoće oko mojih izjava, a mogu i ja njima zamjeriti i što se tiče izjava i djela - ali to ne mijenja moju poruku da sam apsolutno uvijeren da Srbi i Hrvati bez ozbira na tragičnu osobnu i obiteljsku prošlost, moraju graditi zajedničku budućnost", citirali su beogradski mediji Vučićevu izjavu u Nišu.

Srpsko narodno vijeće priopćilo je da su saborski zastupnici Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac i Boris Milošević napadnuti u petak na zagrebačkom Dolcu, gdje su na njih bačeni ostaci hrane, što oni smatraju manifestacijom mržnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vučić je najavio da će izravno od Pupovca saznati što se dogodilo, a portal lista Blic objavio je u petak navečer da su Vučić i Pupovac poslije incidenta razgovarali  telefonski.

Pupovac ga je, kako se navodi, "obavijestio o teškom incidentu koji se dogodio u Zagrebu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vučić i Pupovac razgovarali su i o položaju srpskog naroda u Hrvatskoj, a "zaključili su kako je, bez obzira na sve razlike u viđenju prošlosti između Srbije i Hrvatske, neophodno raditi na poboljšanju odnosa u budućnosti", prenio je portal Blica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo