spor zbog europske unije / Vučić o odnosima Srbije i Hrvatske: 'Nisu laki i neće biti laki, ali vjerujem da mogu biti bolji'

Image
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Srbijanski premijer je naglasio kako se nada da će Srbija i Hrvatska prevladati sve probleme i da želi vjerovati u bolje odnose

21.4.2016.
21:04
Srdjan Ilic/PIXSELL
VOYO logo

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić rekao je kako odnosi Srbije i Hrvatske nisu laki, ali da vjeruje kako će dvije zemlje prevladati probleme i da odnosi mogu biti bolji.

"Ponašamo se odgovorno, uvijek želimo razgovarati. S predsjednicom Hrvatske sam nedavno imao korektan, ozbiljan i odgovoran razgovor i nadam se da će i druge zemlje EU to razumjeti i pomoći da se odnosi na Balkanu brže unaprjeđuju", rekao je Vučić novinarima nakon radnog ručka s bivšim njemačkim kancelarom Gerhardom Schröderom komentirajući odnose s Hrvatskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljudi koji misle da je rješenje u lošim odnosima, uvredama i psovkama i u njihovoj i u našoj zemlji, mislim da je to nešto što moramo ostaviti iza sebe i da je to nešto što je loše i što šalje loš signal o svima nama na Balkanu. A mislim da možemo mnogo bolje i više, cijeli Balkan može biti motor razvoja EU", istaknuo je Vučić.

Zadnjih dana Hrvatska i Srbija su u sporu nakon što Hrvatska nije dala zeleno svjetlo za otvaranje poglavlja 23 Pravosuđe i temeljna prava u pregovorima EU-a sa Srbijom tražeći da Beograd ukine regionalnu nadležnost za ratne zločine, osigura prava hrvatske manjine u Srbiji i ostvari punu suradnju s Haškim sudom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocjenjujući kako odnosi s Hrvatskom "nisu laki", Vučić je naglasio kako se nada da će Srbija i Hrvatska prevladati sve probleme i da želi vjerovati u bolje odnose, "premda bi mu danas odgovaralo da kaže neku težu riječ i da se posvađa sa Hrvatskom, jer bi to naišlo na simpatije u Srbiji".

"Ti odnosi nisu laki, neće biti laki, ali vjerujem da mogu biti bolji", rekao je Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo