Nije se suzdržao / Vučić objavio video povodom 'Oluje' u kojem koristi službeni naziv nepriznate paradržave iz 90-ih

Image
Foto: Instagram/screenshot
Image
Foto: Instagram/screenshot

Kazao da je u 'Oluji' 'protjerano 250.000 Srba, a najmanje 2000 Srba je ubijeno', povezao je to sa Srbima u drugim bivšim republikama Jugoslavije

5.8.2022.
16:15
Instagram/screenshot
VOYO logo

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić objavio je na Instagramu povodom obljetnice VRO Oluja videosnimku s dijelom svog govora što ga je održao sinoć u Novom Sadu na skupu sazvanom povodom komemoracije srpskih žrtava tijekom "Oluje".

Video je nazvao "27 godina od pogroma srpskog naroda u akciji Oluja" i na početku se navodi da je "s prostora Republike Srpske Krajine protjerano 250.000 Srba, a najmanje 2000 Srba je ubijeno".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kasnijem dijelu govora više nije spominjao službeni naziv nepriznate pobunjeničke paradržave iz prve polovice 1990-ih, osnovane na teritoriju Republike Hrvatske nego je govorio u terminima poput: "Nikada nećemo zaboraviti patnju krajiškog čovjeka, Srbina iz Krajine, koji je stradao, koji je protjeran."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Godinama u Srbiji kao da nije bilo svjedoka zločina počinjenih nad našim narodom, time smo i sami bacili kamen na najtužniju kolonu u našoj istoriji. Nas Srbe prekrštavali su i nazivali 'hrvatskim Srbima', 'bosanskim Srbima', 'crnogorskim Srbima', sad nas nazivaju i 'kosovskim Srbima', a mi smo uvijek samo željeli da budemo obični Srbi, bez obzira na to odakle smo", bila je još jedna, sad politički aktualna poruka.

Rekao je i da tko god pomisli da Srbiju napadne, oni će je "braniti i pobijedit će". Dalje je kazao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naša politika jest i ostat će mir, mir i mir, gotovo po svaku cijenu. Pružamo ruku prijateljstva svima koji žele da je prihvate ali više nikada nećemo šutjeti i nećemo se stidjeti zločina koji su počinjeni. Samo nemojte nam braniti da se sjećamo, ne očekujte od Srba da se odreknu sebe, ne očekujte od nas da se odreknemo svojih mrtvih."

"Neka je slava mučenicima iz Oluje", rekao je dalje između ostalog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo