slučaj jasenovac / Vučić otvorio most pa opet o Jasenovcu: 'Što bi bilo da izmislimo da je Plenković tukao zarobljenike'

Image
Foto: Amir Hamzagic/ATAImages/PIXSELL
Image
Foto: Amir Hamzagic/ATAImages/PIXSELL

'Kao da mi kažemo da smo nastavljači Zapadnog rimskog carstva jer imamo 17, 18 rimskih imperatora koji su rođeni na teritoriju Srbije, nemojte molim vas. Da ne pričam što su s obitelji Tesle napravili'

25.7.2022.
12:40
Amir Hamzagic/ATAImages/PIXSELL
VOYO logo

Dan prije otvaranja Pelješkog mosta u Hrvatskoj, srpski predsjednik Aleksandar Vučić otvorio je most i u Srbiji. U Šapcu je došlo do spajanja mosta preko Save, a sve u okviru projekta izgradnje autoceste Ruma-Šabac.

Vučić se dotaknuo i Hrvatske, odnosno komentirao je kako su hrvatski mediji pisali nakon njegovog neuspjelog dolaska u Jasenovac. Kaže da se on ponudio da sam dođe i ne vidi što je tu problem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što mislite zašto su u javnost puštali one sramotne priče iz Petrinje želeći me uplašiti, da kažem da mi ne pada napamet ići u Jasenovac? Pogledajte tajming. Što bi bilo u EU da izmislimo da je Plenković tukao zarobljenike i radio ne znam što, kakav bi to skandal bio? Oni su to ne samo izmislili, nego osmislili cijelu akciju misleći da će moći proizvesti učinak kod mene, uplašiti me da ne tražim odlazak u Jasenovac", rekao je Vučić.

Image
srbijanski predsjednik /

Vučić o zabrani ulaska u Jasenovac: 'Krenuli su sa besmislenim napadima. Htio sam položiti cvijeće'

Dodao je i ponovio još jednom kako njega ne zanima ni Dubrovnik ni Rovinj te da se "ne srami to reći usprkos desetinama tisuća Srba koji samo o Dubrovniku i Rovinju pričaju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za mene je u Hrvatskoj važan Jasenovac, Jadovno, Smiljane… To je ono kad su Teslu proglasili Hrvatom iako s hrvatskom veze nema. Kao da mi kažemo da smo nastavljači Zapadnog rimskog carstva jer imamo 17, 18 rimskih imperatora koji su rođeni na teritoriju Srbije, nemojte molim vas. Da ne pričam što su s obitelji Tesle napravili" oštro je poručio predsjednik Srbije.

"Hapšenje je OK i to govori o prirodi režima, ali ne dam da me ušutkaju kad govorim o vrijednostima Srbije, antifašizma. Stotine tisuća Srba izginulo je u obrani zemlje od fašizma i nacizma, talijanskog i njemačkog, ali prije svega ustaškog pokreta. Neću odustati od toga i ako je hapšenje dio toga, nemam problem, samo bi se obiteljska tradicija Vučića nastavila. Sve što je otac gradio, spalili su, njemu oca ubili, hapšenje dođe kao da uzmete sladoled i šetate negdje” kaže Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novinarka mu je poručila da ga hrvatski mediji i danas napadaju, Vučić odgovara:

"Svaki dan je tako. Razumijem ih. Neće to prestati. Ne traje to 7 ili 10 dana, to traje već godinu i pol dana, ali to nikoga ne zanima. Oni bi htjeli da svi Srbi pričaju samo o Dubrovniku i Rovinju, a onda se dogodio zli, odvratni Vučić koji je odlučio ne pričati samo o Dubrovniku i Rovinju, koji za razliku od onih koji mu sole pamet o patriotizmu, ne priča o slanom moru i morskim krastavcima i ježevima, nego o srpskim žrtvama i neće dozvoliti da nacistička zlodjela prođu kao da se nikad nisu dogodila. Osobna kampanja mržnje protiv mene koja je očito orkestrirana iz vrha hrvatske vlade, nemam problem s tim, oni imaju template tekstove protiv mene, o njihovim sposobnostima neću govoriti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je da je do 1991. do kada je postojala zajednička država, svake godine išao s roditeljima na more, ali da od tada nije bio niti ga zanima naša obala.

"Zanima me jedino Jasenovac, Jadovno, druga srpska stratišta, tako će biti do kraja mog života", zaključio je Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo