nakon 10 godina na vlasti / Vučić: 'Većina će reći: 'Dosta mi je tog arogantnog đubreta', i ja nemam problem s tim...'

Image
Foto: M.K./ATAImages/PIXSELL

'Uspjeli smo s Republikom Srpskom krenuti u obilježavanje onoga čega su se drugi stidjeli. Od Jasenovca i žrtava Oluje...'

27.7.2022.
11:45
M.K./ATAImages/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je da je Srbija u proteklih deset godina, otkako je došao na vlast, napravila ogromne korake, prenosi N1. Dodao je kako je ponosan na te rezultate jer zemlja "ne liči" na ono što je on naslijedio 2012. godine.

"Srbija se modernizirala i promijenila i pokazala da može biti zemlja uspjeha, a ne propasti i nesreće. Imali smo mir i stabilnost i ogroman ekonomski napredak uz fiskalnu konsolidaciju. Javni dug je 53.6 posto, i to usred korone i rata na europskom tlu", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ceremonije povodom početka izvođenja mjera zaštite na objektu Centralne kule Memorijalnog centra Staro sajmište, Vučić je rekao da je 2012. prosječna plaća bila oko 330 eura, odnosno gotovo dvostruko manja nego sada, kao i da je u proteklom desetljeću Srbija izgradila više autoputova nego u prethodnih 50 godina te više bolnica nego u prošlih 60.

Image
slučaj jasenovac /

Vučić otvorio most pa opet o Jasenovcu: 'Što bi bilo da izmislimo da je Plenković tukao zarobljenike'

Image
slučaj jasenovac /

Vučić otvorio most pa opet o Jasenovcu: 'Što bi bilo da izmislimo da je Plenković tukao zarobljenike'

"Većina će reći: 'Dosta mi je tog arogantnog đubreta', i ja nemam problem s tim. Ali uvijek se na kraju vidi da su ljudi sretni zbog rezultata koje smo napravili i to se vidi na svim izborima", kaže Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako je važno nastaviti raditi putem mira i stabilnosti, daljnje modernizacije i industrijalizacije.

"Uspjeli smo s Republikom Srpskom krenuti u obilježavanje onoga čega su se drugi stidjeli. Od Jasenovca i žrtava Oluje. Ali i da ne krijemo da postoje mjesta stradanja nekih drugih naroda za koja su odgovorni neki naši ljudi, jer to je jedini način da gradimo budućnost", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, na današnji dan 2012. godine zakletvu je položila prva vlada čiji je dio bila Srpska napredna stranka. Vladajuću većinu su, osim Naprednjaka, činili i Ujedinjeni regioni Srbije i Socijalistička partija Srbije, čiji je lider Ivica Dačić bio premijer.

Tadašnji vršitelj dužnosti predsjednika SNS-a, Aleksandar Vučić, bio je prvi potpredsjednik vlade i ministar obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo