'moramo zaštititi svoj teritorij' / Vučić zabrinut zbog američkog naoružavanja Hrvatske: priznao da kupuje oružje od Putina!

Srbija se naoružava kako bi se zaštitila od Hrvatske. Srpski premijer u posjetu je Moskvi rekao je da njegova zemlja mora kupiti nova oružja zbog opremanja hrvatske vojske helikopterima Kiowa, višecijevnim bacačima raketa i balističkim raketama

28.10.2015.
18:38
VOYO logo

Nedavni mimohod pokazao je svu snagu hrvatske vojske. Dvanaest novih pancer haubica dometa 40 kilometara, oklopna vozila Patria, višecijevni bacači raketa samo je dio onoga što je srpskog premijera ponukalo da u Rusiji obavi i vojni šoping.

"Kad me netko pita što će vam sve to onda nemaju odgovor, samo na jedno pitanje: 'A izvinite, ali što će to nekima u okruženju, kad su svuda okruženi NATO zemljama, a samo jedna nije u NATO-u, a to je Srbija?'",  izjavio je srpski premijer Aleksandar Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je od SAD-a već dobila gotovo 300 borbenih vozila, a trebali bi stići i jurišni helikopteri Kiowa. Vučić na te donacije gleda sa sumnjom.

"Oprostite, šutimo kad dobijete borbene helikoptere, šutimo kad netko dobiva borbena oklopna vozila i to na stotine. Šutimo kada netko dobiva nove haubice, nema problema pravimo mi naše. Možemo odgovoriti", dodaje Vučić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AP Images
Image
Foto: AP Images

Aleksandar Vučić

(Foto: AP)

Vučića ipak najviše brine zahtjev Ministarstva obrane Pentagonu za doniranje 16 višecijevnih bacača raketa M270, ali i mogućnost kupnje balističkih raketa dometa 300 kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moje pitanje je zašto netko nabavlja ili zašto netko daje na poklon lansirne rampe i zašto netko nabavlja balističke rakete? Na to, oprostite, nitko od vas mi ne može pružiti odgovor".

Vučić će o kupnji oružja razgovarati sutra i s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, no javno tvrdi da neće nabavljati naoružanje za napadanje, već samo za obranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo