NAKON VUČIĆA VUČIĆ / Vučićev show u izbornoj noći: 'Uspio sam napraviti nešto što nitko u Srbiji nije uspio'

Do izbornog iznenađenja u Srbiji očito nije došlo, a susjedna država još je više otišla udesno

4.4.2022.
18:40
VOYO logo

I nakon Vučića Vučić. Aktualni srbijanski predsjednik osvojio je drugi uzastopni predsjednički mandat, a njegovi naprednjaci počinju drugo desetljeće na vlasti.

Izborna noć otkrila je puno o budućnosti Srbije pod takvim vodstvom. Počelo je nadrealnim obraćanjem novog-starog predsjednika, koji je sam proglasio svoju pobjedu i čitao postotke osvojenih glasova protivnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osmjehnite se. Sigurna ruka vas vodim kroz povijest ne brinite se", poručio je Vučić.

Još pet godina ta ruka je ona Aleksandra Vučića. I na već tradicionalni način slavlje u Srpskoj naprednoj stranci je moglo početi. Vučić je dobio više od 2 milijuna glasova dovoljno da se pokloni narodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
drugi uzastopni mandat /

Izborno povjerenstvo potvrdilo pobjedu Vučića i njegove stranke

Image
drugi uzastopni mandat /

Izborno povjerenstvo potvrdilo pobjedu Vučića i njegove stranke

"Poslije Nikole Pašića vjerojatno ću biti Srbin koji je najduže bio na vlasti u zemlji. Uspio sam napraviti nešto što nitko u Srbiji nije nikada uspio", rekao je Vučić.

U preostalom dijelu Kosova sa srpskom većinom sinoć se slavila njegova pobjeda, a nosile su se i ruske zastave. Vučićeva politika kaže, bit će i dalje razvijanje dobrih odnosa u regiji, a s Hrvatskom želi snažne odnose.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Od vas ne tražimo da nam se ispričate, nemojte ni vi od nas tražiti, već ako možemo idemo gledati u budućnost", poručio je novi i stari srpski predsjednik.

Glavni mu protukandidat Zdravko Ponoš nije imao šanse, zaostao je na 18 posto glasova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovi izbori su početak kraja vlasti SNS i Aleksandra Vučića. Sljedeće izbore nećemo čekati četiri godine bar parlamentarne, mi ne možemo izdati građane Srbije koji su se pokrenuli", kazao je Zdravko Ponoš.

I Vučićeva Srpska narodna stranka, odnosno koalicija uvjerljivo je pobijedila, no nema većinu u skupštini, pa ne može samostalno formirati vladu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vučiću bi sve mogao odrediti Beograd. Oporbena koalicija Ujedinjeni za pobjedu su u glavnom gradu drugi, a Vučiću za većinu treba Socijalistička partija.

Oporba prijavljuje brojne izborne nepravilnosti. Jedna od nelogičnosti je šutnja izborne komisije, pa je prve rezultate svih kandidata sinoć iščitavao sam Vučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Republička izborna komisija ima 96 sati vremena. Zašto se njima ne žuri, zašto gospoda neće da rade u 11 sati ili u ponoć, a mi hoćemo i moramo", rekao je Vučić.

Do izbornog iznenađenja u Srbiji očito nije došlo, a susjedna država još je više otišla udesno. Svoje hvala poslao je Vučić svim građanima Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo