neprimjeren javni istup / Vulin: 'Oni koji ne poštuju Statut i program HDSSB-a mogu osnovati vlastitu stranku'

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Vulin u priopćenju napominje kako Koordinacija nije službeno tijelo HDSSB-a, niti je tako tijelo ikada postojalo

7.11.2016.
12:59
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin poručio je u ponedjeljak kako današnji javni istup tzv. Koordinacije načelnika, gradonačelnika i župana HDSSB-a nema nikakve veze sa službenim stavovima HDSSB-a, jer je riječ o nepostojećem stranačkom tijelu, a svi koji ne poštuju Statut i program HDSSB-a 'slobodni su krenuti svojim političkim putem i osnovati vlastitu stranku'.

Članovi Koordinacije, predvođeni osječko-baranjskim županom Vladimirm Šišljagićem i belišćanskim gradonačelnikom Dinkom Burićem u Osijeku su u ponedjeljak na konferenciji za novinare najavili sjednicu Glavnog odbora stranke za četvrtak, 10. studenog, te održavanje izvanrednog izbornog sabora u roku 30 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vulin u priopćenju napominje kako Koordinacija nije službeno tijelo HDSSB-a, niti je tako tijelo ikada postojalo, te podsjeća da su govornici na današnjoj konferenciji za novinare prvostupanjskom odlukom Suda časti HDSSB-a isključeni iz stranke ili suspendirani, pa nemaju pravo govoriti u ime HDSSB-a i koristiti službeni stranački logo i grb.

Smatra kako su "članovi neformalne skupine okupljene oko Šišljagića i Burića" imali priliku izraziti svoja stajališta kroz službena tijela HDSSB-a, ali to očito nisu željeli, već su se odlučili na stranački puč i razbijanje stranke, što im nije uspjelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vulin tvrdi kako se radi o manjoj skupini članova HDSSB-a, uglavnom nezadovoljnika, koji nisu mogli ostvariti svoje ambicije unutar stranke pa su se odlučili na pokušaj puča, no velika većina članova u svih pet slavonskih županija i dalje djeluje u okviru Statuta HDSSB-a.

Podsjeća da je već donesena odluka o sazivanju izvanrednog izbornog sabora HDSSB-a i da su mandati stranačkog vodstva na raspolaganju, a HDSSB će nakon unutarstranačkih izbora nastaviti dalje, s njima ili bez njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi oni koji ne poštuju Statut i program HDSSB-a slobodni su krenuti svojim političkim putem i osnovati vlastitu političku stranku", poručio je Vulin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo