Srbijanski ministar obrane / Vulin poručio Plenkoviću: 'Hrvatska se ne treba bojati uspješne Srbije'

Image
Foto: Srdjan Ilic/PIXSELL

Vulin je kazao kako je uspješna i snažna Srbija garancija mira i stabilnosti na čitavom Balkanu i prostoru jugoistočne Europe

29.8.2018.
18:10
Srdjan Ilic/PIXSELL
VOYO logo

Srbijanski ministar obrane Aleksandar Vulin poručio je premijeru Andreju Plenkoviću da se Hrvatska ne treba bojati uspješne Srbije, jer onaj tko se toga boji nema dobre namjere. 

"Mi za razliku od Hrvatske, nećemo svoje probleme rješavati ratovima, nećemo razbijati države. Mi za razliku od Hrvatske nećemo nikoga pokušati protjerati, nećemo nikome smetati i nećemo ni jednom drugom narodu govoriti što i kako treba raditi", kazao je je Vulin, prenosi b92.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vulin se osvrnuo i na izjavu premijera Plenkovića koji je kazao kako nije sklon mijenjanju granica na Kosovu. "Hrvatska je bila u prvom redu kada je trebalo priznati nezavisnost Kosova i kada je trebalo raskomadati Srbiju i mijenjati granice na Balkanu. Sada se boji da će Srbija dogovorom, a ne nikakvim sukobima riješiti svoje probleme i da će Srbija nastaviti jačati", poručio je. 

Vulin je kazao kako je uspješna i snažna Srbija garancija mira i stabilnosti na čitavom Balkanu i prostoru jugoistočne Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Onaj tko se boji sigurne i uspješne Srbije, nema ni dobre namjere prema Srbiji. Mi za razliku od Hrvatske, nećemo svoje probleme rješavati ratovima, nećemo razbijati države. Mi za razliku od Hrvatske nećemo nikoga pokušati protjerati, nećemo nikome smetati i nećemo ni jednom drugom narodu govoriti što i kako treba raditi", kazao je je Vulin.

Ministar je pozvao Hrvatsku da pusti Srbiju da sama odlučuje. “Pustite nas da se sami dogovaramo, pustite nas da i za vas sačuvam mir i stabilnost, ono što vi nikada niste mogli ni za sebe ni za druge”, poručio je Vulin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo