NASTAVLJAJU DIJALOG / Washington: Razgovori sa Sj. Korejom o denuklearizaciji dobro se odvijaju

Image
Foto: AP

"Nastavit ćemo ulagati napore kako bismo i nadalje imali ovu konverzaciju", navodi se u priopćenju

15.8.2018.
8:14
AP
VOYO logo

Razgovori sa Sjevernom Korejom o denuklearizaciji idu u "dobrom pravcu", istaknula je u utorak glasnogovornica State Departmenta Heather Nauert. 

Razgovori iza zatvorenih vrata redovito se odvijaju nakon povijesnog summita američkog predsjednika Donalda Trumpa i sjevernokorejskog čelnika Kin Jong Una u lipnju te nakon razgovora američkog šefa diplomacije Mikea Pompea s drugim visokom sjevernokorejskim dužnosnicima, rečeno je na konferenciji za medije.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 "Smatramo da se susreti, pregovori i razgovori, koje imamo iza zatvorenih vrata, odvijaju u dobrom pravcu", kazala je Nauert dodavši da su razgovori sa sjevernokorejskom vladom "postali normalna stvar" . 

Ona nije navele nikakve detalje razgovora, ni mjesto gdje se održavaju, ni sudionike razgovora, kao ni predmet razgovora. No, ponovila je kako Kim Jong Un želi denuklearizaciju Sjeverne Koreje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 "Nastavit ćemo ulagati napore kako bismo i nadalje imali ovu konverzaciju", navodi se u priopćenju.

Na summitu održanom 12. lipnja sjevernokorejski čelnik izrazio je svoj angažman na "potpunoj denuklearizaciji Korejskog poluotoka".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu u pripremi je deklaracija bez kalendara i modaliteta, što je daleko od "kompletne, provjerljive i nepovratne" denuklearizacije za kakvu se zalažu Sjedinjene Države.

Dvije Koreje odlučile su u ponedjeljak da se u rujnu održi treći po redu sastanak na vrhu koji bi mogao označiti novu važnu etapu u povijesnom približavanju dviju zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo