NOVE SANKCIJE / Washington sankcionira dobavljače Pyongyanga, pa i ruske

Image
Foto: AP

Sjedinjene Države obznanile su u četvrtak nove sankcije dobavljačima sjevernokorejskog nuklearnog programa koji je UN zabranio, a među kojima su dvije ruske tvrtke i ruski dužnosnik.

1.6.2017.
20:30
AP
VOYO logo

Američko ministarstvo financija uvodi sankcije za šest pravnih i tri fizičke osobe "kao odgovor na trenutačni razvoj oružja za masovno uništenje u Sjevernoj Koreji i na njezino stalno kršenje rezolucija UN-ova Vijeća sigurnosti", navodi se u priopćenju.

Tim će se sankcijama zamrznuti sva imovina i interesi pravnih i fizičkih osoba koje su na meti sankcija, a Amerikancima zabraniti trgovanje s njima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sankcije se uvode ruskoj tvrtki Ardis-Bearings i njezinu direktoru Igoru Mičurinu koji dopremaju robu sjevernokorejskoj tvrtki Tangun, kažnjenoj još 2009. zbog umiješanosti u program naoružavanja Pyongyanga.

Sankcije će pogoditi i rusku naftnu tvrtku Independent Petroleum Company koja je Sjevernoj Koreji isporučivala naftu i naftne proizvode vrijedne milijun dolara te njezinu podružnicu AO NNK - Primornjefteprodukt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sankcioniran je i čelnik Koryo Banka i Koryo Credit Development Banka, kineski državljanin Ri Song-hyok zbog osnivanja više fiktivnih poduzeća koja su isporučivala robu Sjevernoj Koreji i vodila financijsko poslovanje u ime Pyongyanga.

"SAD će i nadalje sankcionirati fizičke i pravne osobe koje financiraju i podupiru sjevernokorejske programe nuklearnog naoružavanja i balističkih projektila", istaknuo je ravnatelj agencije za primjenu financijskih sankcija (OFAC) pri američkom ministarstvu financija John E. Smith.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Smith usto poziva američke partnere da "i sami donesu dodatne mjere kako bi prekinuli izvore financiranja" Sjeverne Koreje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo