društvena stabilnost / Xi Jinping o koronavirusu: 'Borit ćemo se protiv onih koji epidemiju koriste za širenje glasina'

Image
Foto: Shutterstock

Xi želi pooštriti kontrolu kineskih društvenih mreža zbog vijesti o koronavirusu

15.2.2020.
14:55
Shutterstock
VOYO logo

Kineski predsjednik Xi Jinping pozvao je na pojačano održavanje reda usred borbe protiv epidemije koronavirusa te na pojačanu društvenu stabilnost i veću kontrolu interneta, izvijestila je u subotu državna agencija Nova Kina.

Kritike na račun političkih čelnika

Njegove izjave reakcija su na nezadovoljstvo dijela javnosti zbog načina na koji se država nosi s epidemijom koronavirusa kojim je u Kini zaraženo 66.000 ljudi, a više od 1500 ih je dosad umrlo.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na društvenim mrežama širile su se kritike na račun glavnih mjesnih čelnika u pokrajini Hubei, žarištu epidemije, nakon čega su oni smijenjeni s dužnosti. 

No cenzori na društvenim mrežama potrudili su se urzo izbrisati brojne gnjevne komentare i pozive na slobodu izražavanja koji su objavljeni prošli tjedan nakon što je od posljedica koronavirusa umro liječnik koji je na širinu problema pokušavao upozoriti javnost još na početku epidemije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlada mora "pooštriti kontrolu kada su posrijedi društvene mreže i internetski portali te se boriti protiv svih onih koji će epidemiju koristiti za širenje glasina", rekao je Xi Jinping u govoru 3. veljače, koji je u subotu objavila samo Nova Kina.

"Kada je posrijedi društvena stabilnost, trebat će povećati broj raspoređenih policijskih snaga", rekao je šef države. Posebno je istaknuo kako se treba boriti protiv svih onih koji krizu koriste za nagađanja, bogaćenje ili prodaju medicinske opreme i krivotvorenih lijekova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Xi Jinping  zatražio je od članova Komunističke partije da slobodno kritiziraju sve članove stranke koji ne slijede službene upute i koji ne izvršavaju svoje dužnosti. Tako su ovaj tjedan dvojica dužnosnika iz pokrajine Hubei smijenjeni s dužnosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo