nastavak tradicije / Dobre vijesti za komuniste u HDZ-u i SDP-u: Xi Jinping dobio neograničene ovlasti u kolijevci komunizma

Evo dobre vijesti za hrvatske komuniste u HDZ-u i SDP-u, kojima drugovi iz Kine svojim svjetlim primjerom poručuju da ne odustaju od tekovina revolucije

24.10.2017.
22:52
VOYO logo

Na kongresu Komunističke partije Kine predsjednik Xi proglašen je najvećim vođom nakon Mao Ce Tunga, dobio je gotovo apsolutističke ovlasti i to praktično doživotno. S druge strane, u majčici Rusiji, kolijevci komunizma slave 100 godina oktobarske revolucije, ali bez ikakve pompe i žala za komunizmom.

Najveća socijalistička država nastavlja istim putem. Xi Jinping definitivno se afirmirao kao najmoćniji čelnik unazad 40 godina u Kini. Uz odobravanje gotovo dvije i pol tisuće delegata Komunističke partije Kine - u povelju partije upisane su misli vođe Xi Jinpinga o socijalizmu na kineski način za novo razdoblje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moramo imati hrabrosti i odlučnosti da nadograđujemo povijesna postignuća kineskog naroda pod vodstvom komunista. Iz generacije u generaciju, moramo stvarati nova postignuća koja pristaju velikoj epohi u kojoj živimo i napredovati prema obećanoj budućnosti", izjavio je predsjednik Komunističke partije Kine Xi Jinping.

Xi Jinping je na čelu partije od 2012., a sada je dobio novi petogodišnji mandat glavnog tajnika, što je najviši naslov u zemlji koja broji preko milijardu i 300 milijuna stanovnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kina je objavila da je gotovo s godinama ponižavanja… ta Kina se želi pokazati…pokazuje se svijetu konacno", smatra povjesničar Tvrtko Jakovina. 

I dok socijalistička tradicija jača, u Rusiji komunistička ostavština pada u zaborav. 
Dok su se godišnjice Oktobarske revolucije u sovjetsko doba slavile uz veliku pompu, s velikom vojnom paradom na Crvenom trgu, sutrašnji program za stotu obljetnicu jako je skroman i sastoji se od izložbi i stručnih konferencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Rusija je puno lakse mogla odustati od svoje proslosti. I lenjinisticka proslost je usla u cipele ruske imperijalne ideje. ako nece biti proslave oktobra, to ne znaci da se odustalo od drugih ideja koje su rusku povijesti 20. stoljeca obiljezavale", dodaje Jakovina. 

Nedostatak ovogodišnje proslave dužnosnik zadužen za organizaciju Sergej Nariškin objasnio je rekavši kako oktobarska revolucija "nije povod za slavlje" nego samo za izvlačenje pouka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo