26. dan od nestanka / Za nestalim Matejem svake noći tragaju dobrovoljci: 'Nadamo se da je je negdje na suhom i sigurnom'

Potrage na rijeci i dalje traju, a iako iz dana u dan u javnost dolaze nove informacije, odgovor na pitanje 'gdje je Matej' i dalje se ni ne nazire

25.1.2022.
19:30
VOYO logo

I sinoć su, kao i svake noći od kako je nestao Matej Periš, s obale Save, uz policiju, rijeku pretraživali dobrovoljci. 

Zoran Stojanovski, predsjednik DVD-a Palilula Beograd, objašnjava kako su noću u potrazi jer se neke stvari danju ne mogu vidjeti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Detaljno traže, a mole Boga da ga ne nađu. 

"Da ga nađe policija ili netko drugi, da je negdje na suhom i sigurnom", govori Stojanovski. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mateja, treba tražiti i uzvodno, tvrdi privatni istražitelj iz Beograda Bratislav Braca Zdravković koji je na svom YouTube kanalu objavio i kako mu se javio prijatelj Mateja Periša i otkrio kako je njegovo društvo sklono challengeima ili izazovima iz oklade. 

"Recimo neki ponoćni triatlon. U smislu mladić trči određenih par kilometara, zatim pliva par kilometara, a onda izađe na određeno mjesto i napravi stotinjak sklekova", kazao je Zdravković u videu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matejevo trčanje koje su zabilježile nadzorne kamere moglo bi odgovarati nekom takvom izazovu. Srbijanski mediji spekuliraju i kako Matejeva prijateljica Maja Sopta, koju je Matej posljednju nazvao u noći nestanka nešto krije. Svoje tvrdnje potkrepljuju činjenicom da je tvrdila kako je u Beogradu te večeri bio snijeg i led, a temperatura se nije spuštala ispod 10 stupnjeva. 

"Taman pred ulazak u restoran meni zvoni telefon i ona kaže : hoćeš li da ti dodam telefon jer je bio na zadnjem sjedištu auta, ja govorim: nemoj, stani da parkiram još ću slupat auto, led, snig. Ja sam iz Splita, nisam navikla na ove uvjete", kazala je Sopta ranije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok vrijeme neumoljivo curi, a s njim dan po dan i nade da će se Matej naći živ, njegov se otac, kao i svaki roditelj, i dalje nada. Često gleda u mobitel. Sinu je poslao poruku. I dalje stoji - neisporučeno. 

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo