zastoji u pregovorima / 'Za slučaj neuspjeha': Europska unija ubrzava pripreme za razlaz s Londonom bez dogovora

Image
Foto: AP

Intenzivni razgovori u nedjelju, pred summit EU-a u srijedu, nisu uspjeli deblokirati pregovore između Londona i Bruxellesa

15.10.2018.
15:45
AP
VOYO logo

Europska unija "nastavlja i ubrzava" pripreme u slučaju da se ne postigne dogovor s Ujedinjenim Kraljevstvom o razdruživanju, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik Europske komisije, nakon novog zastoja u pregovorima tijekom vikenda.

"Nastavljamo naporno raditi na sporazumu, ali naš rad na pripremama i za slučaj neuspjeha se nastavlja i ubrzava", rekao je Margaritis Schinas novinarima. Glavni europski pregovarač Michel Barnier rekao je u nedjelju navečer nakon sastanka s britanskim kolegom da "za ključne točke i dalje nema rješenja".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije predviđen novi sastanak

Intenzivni razgovori u nedjelju, pred summit EU-a u srijedu, nisu uspjeli deblokirati pregovore između Londona i Bruxellesa koju su zapeli na budućnosti irske granice nakon brexita.

Novi sastanak dviju strana do radne večere europskih čelnika u srijedu nije predviđen, rekao je Schinas. Mala sjevernoirska stranka DUP, ključna za parlamentarnu većinu premijerke Therese May, ocijenila je u ponedjeljak da je "vjerojatno neizbježno" da će Ujedinjeno Kraljevstvo izići iz EU-a bez sporazuma o razdruživanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo