pozitivan na virus / Zabilježen prvi novi smrtni slučaj: tinejdžer u Liberiji preminuo od ebole

Image
Foto: RTL

Ovaj slučaj predstavlja nazadovanje Liberije koju je WHO proglasila slobodnom od tog virusa 9. svibnja nakon što 42 dana nije zabilježen nijedan novi slučaj

30.6.2015.
12:47
RTL
VOYO logo

Jedan liberijski tinejdžer umro je od ebole i to je prvi zabilježen slučaj otkako je Liberija proglašena slobodnom od tog virusa 9. svibnja, izjavio je u utorak zamjenik ministra zdravstva Tolbert Nyenswah.

Uzeti uzorci pokazali su da je preminuli 17-godišnjak na području Margibija bio pozitivan na ebolu, rekao je zamjenik ministra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Margibi je ruralno područje u blizini prijestolnice Monrovije i tamo se nalazi glavna liberijska zračna luka.

"Nema razloga za paniku. On je pokopan i počeli smo utvrđivati s kim je bio u kontaktu", kazao je Nyenswah.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj slučaj predstavlja nazadovanje Liberije koju je Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) proglasila slobodnom od virusa ebole 9. svibnja nakon što 42 dana nije zabilježen nijedan novi slučaj. Vlasti će sada morati pronaći i vjerojatno izolirati sve osobe s kojima je žrtva došla u kontakt u vrijeme bolesti.

Svjetska zdravstvena organizacija priopćila je prošloga tjedna kako je potvrđen 31 novi slučaj zaraženih od ebole, 15 i Sierra Leoneu i 16 u Gvineji, zaključivši da je povlačenje virusa, koje je bilo zabilježeno tijekom travnja i svibnja, sada u zastoju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupno 11.207 ljudi umrlo je od ebole u Liberiji, susjednoj Gvineji i Sierra Leoneu od početka epidemije u prosincu 2013, navodi se u izvješću WHO-a od 24. lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo