Opasni za društvo / Zabranjen poznati motoristički klub Hells Angels: Opasni su za društvo i promiču 'kulturu nasilja'

Image
Foto: RTL

Sud je podsjetio na niz izgreda u kojima su sudjelovali Anđeli pakla, nerijetko se sukobljujući sa suparničkim skupinama

29.5.2019.
16:11
RTL
VOYO logo

Nizozemska je zabranila poznati motoristički klub Anđele pakla (Hells Angels) pošto je sud u srijedu presudio da remete javni red i mir i da su opasni za društvo. 

Javni tužitelj je zatražio zabranu nakon niza kriminalnih i nasilnih djela članova kluba.  Sama skupina se smatra "klubom izvan zakona", a sudac u Utrechtu je istaknuo da tim klubom vlada "kultura nasilja" od koje treba zaštititi društvo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sud je podsjetio na niz izgreda u kojima su sudjelovali Anđeli pakla, nerijetko se sukobljujući sa suparničkim skupinama. Zabrana se ne odnosi samo na nizozemski ogranak Anđela pakla, nego i na one iz drugih država. 

Njihov odvjetnik je najavio žalbu na odluku. Javni tužitelj ih je već jednom pokušao zabraniti, prije deset godina, no nije uspio u tome.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI

​Anđeli pakla, prepoznatljivi po motociklima Harley Davidson i kožnim odijelima, osnovani su 1948. u Sjedinjenim Državama i dugo su se povezivali s rokerskim načinom života. Ogranke imaju u pedesetak zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2016. bili su umiješani u veliku tučnjavu u restoranu hotela u Rotterdamu koja se završila pucnjavom iz vatrenog oružja.

U više europskih zemalja Anđele pakla optužuju za promicanje nasilja i umiješanost u organizirani kriminal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike