Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
posjetio pacijente u zagrebu

Zahvalan za svoj 'novi' život, svjetski poznati pijanist putuje svijetom i pomaže drugima!

Taj ga je humanitarni put doveo i u Zagreb, gdje je posjetio male pacijente

Ida Balen/ 7.9.2015. u 18:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Jedan nas je glazbenik svojom prekrasnom gestom ostavio bez teksta. Svjetski poznati pijanist Paul Cardall danas ne bi bio to što jest, da mu prije 7 godina nije transplantirano srce. Zahvalan za svoj 'novi' život, Paul je odlučio pomagati drugima. Putuje svijetom i održava humanitarne koncerte za pomoć djeci sa srčanim problemima. Taj ga je humanitarni put doveo i u Zagreb, gdje je posjetio male pacijente. 

Malenog Iana iz malene Hrvatske i velikog pijanista iz velike Amerike spojilo je srce! Točnije srčana mana. Njihov susret u KBC-u Zagreb obojici je jako trebao.

"Mnogo mi je značilo upoznati roditelje pogledati ih u oči, dati im nadu i dati im do znanja: Gledajte, ako sam ja preživio, možda će i vaše dijete odrasti i dati predivan doprinos društvu", izjavio je Paul Cardall, pijanist.

Paul je većinu svog života znao samo za bolnice i operacije. Konačno mu je prije sedam godina uspješno transplantirano srce. On zna kroz što ovi malci prolaze.  

"Operiran sam kada sam bio star manje od jednog dana. Kada sam imao 13 godina bio sam opet na operaciji, s 14 opet i opet./ Vratile su mi se emocije koje sam proživljavao kada nisam znao hoću li uopće preživjeti i odrasti", dodaje Paul.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Baš kada je čekao transplantaciju njegovo bolesno srce slomila je tragična smrt mlađeg brata.

"Obećao sam svojoj obitelji da ću na prvu godišnjicu smrti mojeg brata dobiti novo srce i da ću se popeti na najvišu planinu u njegovu čast. I upravo se to dogodilo. Dobio sam srce tri mjeseca poslije i devet mjeseci nakon toga, na bratovu godišnjicu smrti, popeo sam se na najveću planinu u Utahi".

Upravo se čita

Paul će u subotu održati humanitarni koncert u Hrvatskom glazbenom zavodu čiji će prihod darovati udruzi Veliko srce malom srcu.

Dolazak Paula Cardalla dirnuo je i Branka Ognjenovića čija se udruga Renato kuhari bez granica zove po Brankovu sinu koji je preminuo upravo zbog srčane mane. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

"Cilj udruge je preventivno snimanje ultrazvukom srca, jer Renato po kojem je naziv, je imao srčanu manu, ja to nisam znao i cilj mi je da spasimo jedno dijete bit ću sretan", poručio je Branko Ognjenović, kuhar.

Osim što je dirnuo i roditelje i njihovu djecu, Paul im je dao prijeko potrebnu nadu. Ona se osjeća i u njegovoj glazbi. 

Ida Balen/ 7.9.2015. u 18:15
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba