račun postao viralni hit / Zauvijek će pamtiti ovaj ručak: Dva tanjura špageta, riba i boca vina - 430 eura!

Image
Foto: Facebook

Nakon što je račun postao viralan počeli su se javljati drugi 'oderani' turisti koji su posjetili isti restoran

30.9.2019.
19:53
Facebook
VOYO logo

Talijanska metropola poznata je po izvrsnoj gurmanskoj ponudi, ali i paprenim cijenama. To su na vlastitoj koži osjetili japanski turisti koji su
ovog rujna posjetili rimski restoran Antico Caffè di Marte.

Tvrde da su u restoranu pojeli dva tanjura špageta s ribom i plodovima mora u škartocu i popili bocu vina. Za to im je izdan račun od 429,80 eura. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Facebook
Image
Foto: Facebook

Nakon što je račun postao viralan počeli su se javljati drugi 'oderani' turisti. 

Jedan od primjera su turisti koji su uslugu platili gotovo 40 eura, "sjedenje" šest eura, a među ostalim, dvije mješovite plate stajale su 315 eura. Ukupan račun, koji su fotografirali i postavili na stranicu postao je viralan zbog vrtoglavog iznosa od 433,40 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Tripadvisor
Image
Foto: Tripadvisor

Drugi klijent podijelio je i svoju priču objašnjavajući kako je njihov račun bio 476,4 eura zbog toga što su ih, tvrde, prevarili u količini ribe na plati. Naime, objašnjavaju kako na cjeniku stoji da je 100 grama mješovite ribe 6,5 eura. Kad su se požalili na konačnu cijenu, iz restorana su objasnili da je cijena u redu "zato što je plata sadržavala 4,8 kilograma ribe", a oni, tvrde, da su bila samo dva kilograma. Iznos su, kažu, napuhali zato što su vidjeli priliku za pljačku azijskih turista.

Image
Foto: Tripadvisor
Image
Foto: Tripadvisor

''Sve što radi ovaj restoran je obmana ili prijevara. Prijete, a krše zakon ne otkrivajući informacije. Najteža zakonska prijevara je to što vam terete karticu dodajući napojnicu bez vašeg odobrenja'', ističe jedan korisnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U raspravu koja se razvila na popularnoj stranici Tripadvisor uključio se i vlasnik restorana Giacomo Jin.

"Naš meni je jasan, sve detaljno piše. Dovoljno je pogledati cijene: maksimalno 16 eura za špagete s plodovima mora. Gošće, međutim, nisu uzele samo plodove mora nego i ribu. Mi, naime, prodajemo svježu ribu. Gosti ribu biraju iz vitrine, mi je važemo i pripremamo", odgovorio je na komentare vlasnik restorana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Antico Caffe di Marte ima više od 200 komentara na TripAdvisoru, a na toj stranici ima prosječnu ocjenu dvije zvijezdice od ukupno pet.

I ostali su turisti na toj stranici ostavili komentare da su razočarani, napisavši da je taj restoran precijenjen i da vara turiste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No mnogi su na TripAdvisoru iskazali i zadovoljstvo svojim iskustvom u tom restoranu u Rimu. Jedan je turist pohvalio tamošnji odrezak i pivo.

'Otkako sam bio ovdje, pročitao sam neke neugodne komentare o ovom restoranu, ali s obzirom na svoje iskustvo, ti mi se komentari ne čine opravdanima', napisao je taj turist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo nije jedini slučaj u kojem su se turisti žalili na nenormalno visoke cijene u restoranima na turističkim mjestima. U svibnju je turistima u kafiću u blizini Vatikana za hamburgere i cappuccino naplaćen 81 euro. U siječnju je jedan turist u Firenci  sladoled platio 22 eura, a nakon što je zbog tog slučaja pozvana policija, slastičarna je zbog prevare morala platiti kaznu od oko 2000 eura. 

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo