velika nesigurnost / Zbog Brexita i pandemije, Britaniji nedostaje 188 tisuća radnika u ugostiteljstvu: 'Važno je da se vlada drži plana'

Image
Foto: Shutterstock

Britanska udruga ugostitelja apelirala je na vlasti da od 21. lipnja ukinu sve restrikcije u zemlji

30.5.2021.
17:30
Shutterstock
VOYO logo

Ugostiteljski objekti u Velikoj Britaniji suočavaju se s velikim poteškoćama koje je izazvala koronakriza. Nedostaje im na tisuće zaposlenika sada kada su epidemiološke mjere u Britaniji popustile, piše BBC.

Posebno je velika potražnja za konobarima i kuharima. Britanska udruga ugostitelja (UK Hospitality) apelirala je na vlasti da od 21. lipnja ukinu sve restrikcije u zemlji, no oni su poručili da ''čine sve kako bi pružili potporu ugostiteljskom sektoru''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nesigurnost je glavni razlog

Pandemija je uzrokovala ogromne gubitke u ugostiteljstvu, a za probleme je odgovoran i Brexit.Od prošlog tjedna, zahvaljujući popuštanju mjera, restorani, pubovi i kafići u Engleskoj, Škotskoj i Walesu mogli su posluživati svoje goste u unutarnjem prostoru.

Prema podacima britanske udruge ugostitelja, trenutno nedostaje 188 tisuća zaposlenika. Iako se s popuštanjem mjera trebalo krenuti na datum koji je udruga predložila, britanski premijer Boris Johnson upozorio je da toga neće možda doći zbog povećanog broja slučajeva zaraze indijskom varijantom SARS-CoV-2 virusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao razlog drastično smanjenog odaziva radne snage na oglase za posao, udruga navodi nesigurnost. ''Vlasti moraju vratiti samopouzdanje ugostiteljskom sektoru kako bi zaposlenicima mogli pružiti stabilnost. Zato je bitno da se vlada drži plana: Ukinuti sve mjere od 21. lipnja'', rekla je direktorica udruge Kate Nicholls.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo