Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
zaoštravanje pravila

Zbog brzog širenja zaraznije delta-mutacije, u Njemačkoj se razmišlja o uvođenju dodatnih restrikcija za turiste povratnike

Svi povratnici iz rizičnih i područja s visokom incidencijom koji nisu cijepljeni morali bi automatski u samoizolaciju?

Image
Foto: AP Images
RTL Vijesti/ 29.6.2021. u 8:19
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Sve su glasniji zahtjevi za strožim korona-kontrolama za njemačke turiste koji se vraćaju u svoju domovinu. Brzo širenje zaraznije Delta-mutacije i u samoj Njemačkoj je razlog zbog kojeg sve više inzistira na zaoštravanju pravila koji se tiču testova i pravila oko karantene za ljude koji se iz inozemstva vraćaju u Saveznu Republiku, piše DW.

"Kontrole metodom slučajnog uzorka koje trenutno provodi savezna policija nisu dovoljne", kaže berlinski gradonačelnik Michael Müller (SPD) za TV-postaju ZDF. Peter Tschentscher (SPD) kritizirao je činjenicu da je po aktualnim pravilima povratnicima iz rizičnih područja dovoljan jednokratni brzi antigenski test kako bi izbjegli karantenu: "To nije sigurno". I dodao kako bi svi povratnici iz rizičnih i područja s visokom incidencijom koji nisu cijepljeni morali automatski u samoizolaciju – koju bi mogli prekinuti negativnim PCR-testom nakon najranije pet dana u karanteni.

Image
borba s virusom

Delta varijanta se širi svijetom i javlja se nova zabrinutost: Izrael ponovo uveo maske, zatvoren dio Sydneja

Već prije toga je bavarski ministar zdravstva Klaus Holetschek (CSU) zahtijevao da se turiste na granicama intenzivno kontrolira imaju li sa sobom rezultate testova, odnosno potvrde o cijepljenju. 

Šefica vlade savezne zemlje Mecklenburg-Vorpommern Manuela Schwesig (SPD), već je ranije upozorila: „Međunarodna putovanja ne smiju dovesti do toga da se opet inficira više ljudi i da taj virus donesu kući".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Po aktualnim pravilima prije povratka u Njemačku moraju se testirati povratnici iz zemalja koje se nalaze na jednoj od tih listi – a svi ostali ne moraju predočiti negativni test.

RTL Vijesti/ 29.6.2021. u 8:19
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba