sporni televizijski nastup / Zbog neznanja otkaz! Kineske vlasti otpustile šeficu zdravstva grada pogođenog koronavirusom

Image
Foto: AP Images

Čelnica nije znala odgovoriti na pitanje koliko bolnica može primiti ljudi

30.1.2020.
16:41
AP Images
VOYO logo

Kineske vlasti u četvrtak su otpustile šeficu zdravstva u gradu Huanggangu u blizini žarišta izbijanja koronavirusa jer na državnoj televiziji nije odgovorila na osnovna pitanja, što je izazvalo bijes javnosti. 

Na društvenim mrežama - bijes

Tang Zhihong, zdravstvena čelnica Huangganga, grada u kojem je gotovo 500  zaraženih i 12 umrlih, nastupila je na državnoj televiziji u četvrtak. Kad su joj istražni tim središnjih vlasti i novinar postavljali pitanja poput: koliko neka bolnica može primiti ljudi, ona nije znala odgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam, nejasno mi je", odgovorila je na pitanje o broju bolesnih. 

"Znam samo koliko ima kreveta. Nemojte me pitati koliko ljudi je primljeno", kazala je zdravstvena čelnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko sati poslije, u kratkom priopćenju gradske zdravstvene vlasti objavile su da je Tang smijenjena, ne navodeći dodatne informacije. Snimku Tang s državne televizije na društvenoj mreži Weiboa u nekoliko sati komentiralo je više od pola milijuna, većinom bijesnih ljudi. 

Vlada je objavila kako će istražiti i kazniti dužnosnike koji se bore protiv virusa, no ne izvršavaju dobro svoj posao. Huanggang, grad udaljen sedamdesetak kilometara od Wuhana, žarišta epidemije, drugi je najpogođeniji grad koronavirusom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo