Detalji horora u Sloveniji / Zbog osiguranja odrezala ruku, otac dečka joj rekao: 'Julija, ne možeš to raditi'

Djevojka je na nagovor partnera pokušala doći do milijun i 200 tisuća eura odštete putem raznih osiguravajućih društava

12.3.2019.
21:50
VOYO logo

Priča o tome kako ideja o prijevari i zaradi u sekundi prijeđe u horor stigla je iz Slovenije. 21-ogodišnjakinja je na nagovor partnera pokušala doći do milijun i 200 tisuća eura odštete putem raznih osiguravajućih društava. Zauzvrat je žrtvovala - vlastitu ruku.

Potkraj prošle godine stigla je u hitnu pomoć krvave lijeve ruke i odsječene šake. 21-godišnjakinju iz Ljubljane u Hitnu je doveo otac njezina dečka, u čijem su dvorištu navodno pilili grane motornom pilom, a pri čemu su su odrezani dio šake ostavili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na imanje je po šaku otišla policija. i oni su, a i kirurzi ekspresno reagirali, i uspjeli zašiti ruku. Umjesto da su je time spasili, u ovom su slučaju kirurzi - otkrilo se kasnije - pokvarili im planove.

"Došla je k meni i rekla da to želi napraviti"

Naime, djevojka je osumnjičena da je udružena s dečkom i njegovom obitelji pokušala izvesti prilično brutalnu prevaru. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANA VIJEST

"Ona je došla k meni i rekla da to želi napraviti, Julija je to govorila. Vi ćete mi samo dati pilu. Ja sam rekao: 'Julija, ne možeš to raditi, pa gdje vi živite?' Onda su mi donijeli listić na kojem je pisalo što moram govoriti, ako ne napravim to, da oni imaju veze u policiji. Rekla je da postavim stol i da će odrezati ruku. Još jedanput sam joj rekao: 'Julija, ne možeš to raditi'. Onda sam otišao i tada se to dogodilo", rekao je otac glavnog osumnjičenog Gorazd Colarič

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko mjeseci prije nesreće ugovorila je 5 unosnih polica osiguranja za slučaj nezgode, i životno osiguranje. "Osiguravajuća društva bi prema ugovorima 21-godišnjakinji trebala isplatiti 383.000 eura. U slučaju trajnog invaliditeta, još i 3000 eura svaki mjesec", kazao je voditelj Odjela za kriminalitet Slovenske policije Valter Zrinski

Iznos kojemu su se nadali je milijun i 250.000 eura. Sada su osumnjičeni za kazneno djelo prevare. Na svjetlo dana izlaze i drugi nevjerojatni detalji. Njezin je partner prije 4 godine, navodno slučajno, upucao tadašnju djevojku -  slučaj je još na sudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne mogu zamisliti da si netko motornom pilom odreže ruku"

Prijevare osiguravajućih društava nisu rijetke, kaže odvjetnik. Međutim, uglavnom se radi o prevarama s materijalnom štetom, posebno auto odgovornosti.

"Da si netko motornom pilom ide odrezati ruku to je nešto što niti mogu razumjeti niti mogu zamisliti. Ono što sam u svojoj karijeri vidio je samo da si je jedan čovjek išao izrezati palac kako bi dobio odštetu, osigurao se u više osiguravajućih društava. Nije uspio", rekao je Mihael Hribar, predsjednik Udruge stradalih u prometu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ono što varalice uglavnom ne znaju je da se svaki osiguranik vodi u zajedničkim dokumentima osiguravateljskih društava. 

"Vi danas imate slučaj da se iza prometnih nesreća gdje se medicinskom dokumentacijom dokazuju fizičke povrede, a dođe privatni detektiv i slika ga kako kući okopava njivu", kazao je Hribar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatskoj je lani policija evidentirala samo dva slučaja prijevare, a za kazneno djelo zloporabe osiguranja u Hrvatskoj je propisana maksimalna kazna od 3 godine.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo