Kao u filmovima / Prazne ulice i uredi, podsjeća na grad duhova! 'Vraćanje zaposlenika važno je kao i povratak u školu!'

Image
Foto: Shutterstock

Većina zaposlenika u Britaniji smatra da bi rad od kuće, zamišljen kao privremena mjera, mogao postati trajno rješenje dok se pandemija ne smiri.

29.8.2020.
15:00
Shutterstock
VOYO logo

Gradska središta mogla bi postati gradovi duhova ako britanski premijer Johnson ne poduzme više glede povratka zaposlenika na svoja radna mjesta, piše BBC.

Carolyn Fairbairn, direktorica organizacije Confederation of British Industry (CBI) kaže da je dozvola radnicima da rade od kuće pomoglo tvrtkama da opstanu. Pedeset velikih britanskih poduzeća, piše BBC, ne planira vratiti cjelokupno osoblje natrag u urede na puno radno vrijeme. Fairbairn kaže da su britanski uredi ključni pokretači gospodarstva te da na taj način podupiru mala poduzeća poput kemijskih čistionica pa sve do fast food restorana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PREDIVNA GESTA /

Barcaffè nagrađuje heroje: Priča o čovjeku koji je u svojoj vikendici ugostio svoju susjedu i njezino dvoje djece

Image
PREDIVNA GESTA /

Barcaffè nagrađuje heroje: Priča o čovjeku koji je u svojoj vikendici ugostio svoju susjedu i njezino dvoje djece

"Posljedice zatvorenih ureda sve se više primjećuju. Neka od naših najprometnijih gradskih središta nalikuju gradovima duhova što skupo košta sva lokalna poduzeća i zajednice", kaže Fairbairn.

Također ističe da je vraćanje zaposlenika u urede jednako važno kao i povratak u školu i izravno se obratila premijeru Borisu Johnsonu da poduzme više. U srpnju je britanska vlada odustala od prvotnog savjeta da ljudi ostanu raditi od kuće ako je to moguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većina zaposlenika tvrdi da bi rad od kuće, koji je prvotno zamišljen kao privremena mjera, mogao postati trajno rješenje. Odvjetnička tvrtka Linklasters odlučila je da će 5 300 zaposlenika do daljnjeg moći provesti više od 50 posto vremena radeći izvan ureda.

Fairbairn također ističe ozbiljne nedostatke rada od kuće, a to je manjak prilika za pripravništva i utjecaj na kvalitetu i produktivnost u određenim poslovima. "Vrijeme da UK oživi radna mjesta ili ćemo jednog dana žaliti zbog propuštenih prilika, izgubljenih poslova i oštećenih zajednica", rekla je Fairbarn.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neka poduzeća morala su prilagoditi svoje poslovanje kako bi opstali. Primjerice, Rich Bool koji radi za  franšizu takozvanih mobilnih kafića Cafe2U, rekao je za BBC da je morao naći novi način za privlačenje mušterija nakon što su se uredi počeli zatvarati.

"Stalne mušterije koje su počele raditi od kuće zvale su me da im dostavljamo kavu. To je privuklo i znatiželjne susjede koji su također trebali odmor od tipkanja po laptopu", rekao je Bool.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo