mogao bi u zatvor na 25 godina / Zbog smrti Georgea Floyda uhićen policajac Derek Chauvin i optužen za ubojstvo

'Chauvin je optužen za tzv. ubojstvo trećeg stupnja i ubojstvo bez predumišljaja, objavio je u petak Mike Freeman', tužitelj okruga Henepin

29.5.2020.
21:41
VOYO logo

Policajac Derek Chauvin koji je nasilno priveo u Minneapolisu afroamerikanca Georgea Floyda, pri čemu mu je koljenom pritisnuo vrat nakon čega je Floyd ubrzo preminuo, uhićen je u petak i optužen za ubojstvo.

Chauvin je optužen za tzv. ubojstvo trećeg stupnja i ubojstvo bez predumišljaja, objavio je u petak Mike Freeman, tužitelj okruga Henepin. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za ubojstvo trećeg stupnja u Minnesoti je predviđena kazna zatvora do 25 godina.

Povjerenik za javnu sigurnost države Minnesota John Harrington priopćio je da su vlasti privele policajca Dereka Chauvina, navode lokalni mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već tri dana traju nasilni noćni prosvjedi u Minneapolisu koji su pokrenuti nakon što je u utorak objavljena snimka na kojoj Chauvin stišće koljenom vrat Georga Floyda koji moli da ga pusti i govori: "Ne mogu disati", dok u blizini stoje još tri policajca.

Četrdesetšestogodišnji Floyd je ubrzo umro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija je prvotno rekla da se Floyd opirao prilikom privođenja no nakon objave snimke Chauvin i još tri policajca dobili su otkaz.

Istraga o trojici policajaca se nastavlja, kazao je tužitelj Freeman.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije u petak je demokratski guverner Minnesote Tim Walz pozvao na prekid nasilnih prosvjeda u Minneapolisu i kazao da će Nacionalna garda, koju je poslao u grad, uspostaviti red, nakon tri noći paleža, pljačke i vandalizma.

Walz je također kazao da očekuje "brzu" pravdu te je obećao da će adresirati rasne nejednakosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosvjednici su sinoć zapalili policijsku postaju, a Walz je izrazio solidarnost s prosvjednicima koji "izraizaržavaju gnjev i traže pravdu", ali "ne i sa onima koji bacaju bombe".

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo