'PORUKA JE JASNA' / Zbog snimki orgija u britanskoj vojsci stotinama padobranaca otkazani dolasci u BiH

Image
Foto: Shutterstock/Ilustracija

Priča se da se raspravlja o mogućnostima zamjene bojne drugom za vježbu

18.6.2022.
16:10
Shutterstock/Ilustracija
VOYO logo

Nakon što su u javnost izašle snimke orgija u vojarni stotine britanskih padobranaca neće smjeti u godišnje NATO misije u Bosni i Hercegovini i Kosovu.

Da nije voljan "riskirati misiju ili ugled britanske vojske" njihovim slanje u inozemstvo poručio je general Sir Patrick Sanders u pismu koje je poslao generalima i zapovjednim časnicima, javlja The Guardian.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, osam padobranaca je pod istragom policije nakon što su isplivale snimke orgijanja u vojarni u Essexu, a deseci su ih promatrali. Sanders pak tvrdi da je takvo što moguće protumačiti kao ocrnjivanje žena te da je u suprotnosti s vojnim vrijednostima i standardima, javlja Times. Vojna policija je, pak, utvrdila da nije počinjen zločin.

"Moja poruka vojsci je jasna-naša dozvola za djelovanje temelji se na povjerenju i moramo se pridržavati najviših standarda", napisao je Sanders, a prenio Times.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, godišnje raspoređivanje na Balkanu je za desetodnevnu vježbu sa saveznicima iz NATO-a, iako vojnici obično ostaju dulje od mjesec dana. Više od 400 padobranaca putuje i u Bosnu i na Kosovo, a izgubit će medalju i dodatnu plaću koju obično primaju za inozemno raspoređivanje.

Umjesto toga, od njih se traži da iskoriste mjesec da "razmisle o tome gdje nisu ispunili ono što svi očekujemo od naše vojske". Priča se da se raspravlja o mogućnostima zamjene bojne drugom za vježbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo