kaos uoči dočeka / Zbog štrajka Slovenske filharmonije Ljubljana bez tradicionalnog novogodišnjeg koncerta!

Image
Foto: Thinkstock

Na kompromisni prijedlog da se koncert unatoč nesuglasicama s vodstvom održi, a da prije njega dirigent i direktor kuvertiraju svoje pismene ostavke, sindikat glazbenika nije pristao,

30.12.2016.
15:53
Thinkstock
VOYO logo

Građani i gosti Ljubljane ove su godine ostali bez tradicionalnog novogodišnjeg koncerta zbog štrajka glazbenika Slovenske filharmonije, odlučeno je u petak, nakon što se o tome nagađalo već nekoliko tjedana.

Glazbenici su u svojevrsnom bijelom štrajku, nezadovoljni radom direktora filharmonije i glavnog dirigenta od kojeg su zatražili da odmah podnese ostavku jer s njim, kako tvrde, ne mogu surađivati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za koncert u nedjelju u 18 sati je već bilo prodano više od 800 ulaznica ljubiteljima klasične glazbe iz Slovenije, ali i inozemstva. Zato je odluka o definitivnom otkazivanju koncerta donesena na vrijeme, kako im se ne bi napravili dodatni troškovi, objavili su organizatori.

Na kompromisni prijedlog da se koncert unatoč nesuglasicama s vodstvom održi, a da prije njega dirigent i direktor kuvertiraju svoje pismene ostavke, sindikat glazbenika nije pristao, objavili su slovenski mediji, te dodali da je ministarstvo kulture spremno predložiti izmjene statuta filharmonijskog orkestra kako bi se stanje sredilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo