velika materijalna šteta / Zbog suše proglašena elementarna nepogoda za Vukovarsko-srijemsku županiju

Image
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Odlukom se obvezuju općinska i gradska povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda da odmah ili u najkraćem mogućem roku izrade izvješće

19.8.2015.
14:47
Marijan Susenj/PIXSELL
VOYO logo

Župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić proglasio je u srijedu elementarnu nepogodu za područje te županije zbog vremenskih nepogoda izazvanih sušom koje su u poljoprivredi nanijele velike materijalne štete u razdoblju od 1. lipnja do 18. kolovoza ove godine.

Odlukom se obvezuju općinska i gradska povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda da odmah ili u najkraćem mogućem roku izrade izvješće, odnosno prvo priopćenje s procjenom ukupne štete i dostave ga Županijskom povjerenstvu za procjenu štete od elementarnih nepogoda, a procijenjene poljoprivredne štete unesu u Registar šteta u poljoprivredi, stoji u priopćenju Vukovarsko-srijemske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skladu s tom odlukom svi sudionici obvezni su provoditi mjere zaštite utvrđene Zakonom o zaštiti od elementarnih nepogoda kako bi se smanjile i sanirale štete od elementarnih nepogoda.

Elementarna nepogoda od suše proglašena je za grad Županju, općine Štitar, Andrijaševci, Babina Greda, Bošnjaci, Bogdanovci, Borovo, Cerna, Drenovci, Gradište, Gunja, za grad Ilok i općine Ivankovo, Jarmina, Lovas, Markušica, Negoslavci, Nijemci, Nuštar, grad Otok i općine Privlaka, Stari Jankovci, Stari Mikanovci, Tompojevci, Tordinci, Tovarnik, Trpinja, za grad Vinkovce i općine Vođinci i Vrbanju te za grad Vukovar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka je stupila na snagu na dan donošenja i bit će objavljena u Glasniku Vukovarsko-srijemske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo