dok jedni dobivaju, drugi gube / Zbog ukidanja kineske politike jednog djeteta pala vrijednost dionica proizvođača kondoma

Image

Na kineskim burzama značajno su skočile vrijednosti proizvođača dječje opreme, no tvrtke koje proizvode kondome ovu vijest nisu dočekale s oduševljenjem

30.10.2015.
13:42
VOYO logo

Ublažavanje ograničenja u planiranju obitelji u Kini kojim će se dopustiti svim parovima da imaju dvoje djece pogodovat će oko 100 milijuna obitelji, rekao je u petak jedan profesor službenim novinama China Daily.

Nakon desetljeća stroge politike jednog djeteta vladajuća Komunistička partija rekla je u četvrtak da će Kina dopustiti svim obiteljima mogućnost da imaju dvoje djece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog ove odluke na kineskim burzama značajno su skočile vrijednosti proizvođača dječje opreme, ali proizvođači kondoma ovu vijest nisu dočekali s velikim oduševljenjem jer je vrijednost njihovih dionica značajno pala.

Riječ je o dionicama japanske tvrke Okamoto Industries Inc., čiji su kondomi najpopularniji u Kini. Vrijednost njihovih dionica u Tokiju pala je za čak 10 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šangajski Disneyland veseli se ukidanju politike jednog djeteta

Direktor šangajskog Disneylanda pozdravio je u petak ukidanje politike jednog djeteta u Kini ocijenivši da je stigla u pravi čas.

"Ta je odluka uslijedila u pravi trenutak. Očito, djeca su važna za Disney", kazao je Robert Iger na konferenciji za novinare izazivajući smijeh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izgradnja šangajskog Disneya započela je 2011. i park se trebao otvoriti ove godine, no to je odgođeno za 2016.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo