južnokorejska politika / Zbog velikog broja zaraženih koronavirusom, brojne tvrtke dopuštaju rad od kuće

Image
Foto: Shutterstock

U Južnoj Koreji do sada je potvrđeno 977 zaraženih

25.2.2020.
14:18
Shutterstock
VOYO logo

Nekoliko velikih južnokorejskih tvrtki objavilo je u utorak kako svojim zaposlenicima dopušta rad od kuće kao mjeru opreza zbog brzog širenja koronavirusa u toj zemlji, prenosi južnokorejska novinska agencija Yonhap.

Oni s povišenom temperaturom ne bi trebali izlaziti

U Južnoj Koreji do sada je zabilježeno 977 zaraženih, a najveći broj evidentiran je u gradu Daeguu na jugoistoku zemlje i susjednoj pokrajini North Gyeongsang.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Južna Koreja u ponedjeljak je objavila nove javnozdravstvene smjernice naredivši ljudima s povišenom tjelesnom temperaturom ili respiratornim simptomima da ne odlaze u škole i tvrtke te da ne izlaze iz svojih domova. Kako bi zaštitile zaposlenike i sjedišta tvrtki od koronavirusa (Covid-19), mnoge južnokorejske tvrtke uvele su mogućnost rada na daljinu.

SK Group, treća po veličini južnokorejska poslovna grupacija, objavila je da su njezine sastavnice uputile zaposlenike da sljedećih tjedana rade od kuće. U tom razdoblju samo će nužno osoblje dolaziti u tvrtku, naveo je SK Group. Novinska agencija navodi da se naputci o trajanju rada od kuće razlikuju od tvrtke do tvrtke te da ovise i o vrsti poslova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rad od kuće

Grupacija Samsung naredila je zaposlenim trudnicama kao i onima koji u obitelji imaju trudnice da rade od kuće sljedećih dana. LG Electronics Inc. poslao je svoje zaposlenike u gradu Daeguu također na rad od kuće i naredio im da do daljnjeg ne dolaze u proizvodne pogone dok se tvrtka priprema za rad ''na daljinu''.

I strane tvrtke u toj zemlji poput Intela i Microsofta također su savjetovale svojim zaposlenicima u Južnoj Koreji da rade od kuće i aktivno se koriste mogućnostima videoveza i telefonskih veza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dio tvrtki koje još nisu donijele odluku o radu od kuće ipak su zaposlenike, koji su bili u dijelovima zemlje ili svijeta u kojima se pojavio koronavirus, uputile da ne dolaze na posao i da ostanu u samoizolaciji.

Korejska gospodarska komora preporučila je članicama, riječ je o 180.000 tvrtki, da omoguće zaposlenicima rad od kuće, a u slučaju zaposlenika koji moraju doći u poslovne prostore, da primijene klizno radno vrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Talijanska novinska agencija Ansa u ponedjeljak je prenijela da su se i neke tvrtke u Lombardiji, talijanskoj regiji u kojoj je zabilježen najveći broj zaraženih koronavirusom, odlučile za rad zaposlenika od kuće. 

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo