OPORAVAK U BOLNICI / Poboljšava se stanje kongresnika ranjenog u Washingtonu: 'Ima dobre izglede za oporavak'

Image
Foto: AP

Steve Salise je bio životno ugrožen kad je dopremljen u bolnicu u srijedu i primio je mnogo jedinica krvi te je podvrgnut dvama operativnim zahvatima

17.6.2017.
9:22
AP
VOYO logo

Zdravstveno stanje američkog kongresnika Stevea Scalise poboljšava se proteklih 36 sati nakon što je ranjen u napadu na republikanske zastupnike koji su u srijedu ujutro trenirali nedaleko Washingtona za dobrotvornu bejzbol utakmicu, objavio je kirurg u petak.

"Njegovo stanje ostaje kritično", kazao je dr. Jack Sava, ravnatelj hitne službe bolnice MedStar Washington. "Ima dobre izglede za odličan oporavak". Scalise (51) je zadobio ozljede unutarnjih organa, prijelome i teško krvarenje nakon što je na njega poluautomatskim oružjem pucao ljevičarski ekstremist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je životno ugrožen kad je dopremljen u bolnicu u srijedu i primio je mnogo jedinica krvi te je podvrgnut dvama operativnim zahvatima. Scalise će morati proći još operacija i bit će još tjednima u bolnici, kazao je njegov liječnik. Zbog toga što je metak raspao u njegovu tijelu može biti mnogo krhotina no ljiečnici ih neće sve pokušati ukloniti.

Liječnik kaže da će Scalise, nakon što se oporavi, moći hodati a nada se da će i trčati. Napadač James Hodgkinson (66) iz St. Louisa i preminuo je nakon što je na njega pucalo osiguranje kongresnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Hodgkinsona je pronađen popis republikanskih zastupnika na kojem su i Mo Brooks i Jeff Duncan, koji su bili na treningu te Trent Franks koji nije bio. Policija smatra da se radi o popisu meta, prema novinskim izvješćima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo