kijev iritira njemačka / Zelenski pozvao EU da ostane jedinstvena protiv Rusije: 'Ukrajina neće popustiti pred provokacijama'

Image
Foto: AP Images
Image
Foto: AP Images

Zelenski je nacionalnim čelnicima EU-a zahvalio na solidarnosti i potpori u vrijeme sukoba i napetosti s Rusijom

24.1.2022.
17:26
AP Images
VOYO logo

Ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski u ponedjeljak je pozvao Europsku uniju da ostane jedinstvena protiv Rusije, tijekom razgovora s predsjednikom Europskog vijeća Charlesom Michelom i nakon kontroverznih izjava njemačkih dužnosnika.

Zelenski je Michelu i nacionalnim čelnicima EU-a zahvalio na solidarnosti i potpori u vrijeme sukoba i napetosti s Rusijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je da je "za Ukrajinu važno da se očuva jedinstvo svih zemalja članica EU-a u zaštiti suvereniteta i teritorijalnog integriteta" njegove zemlje, zbog potencijalne ruske invazije, stoji u priopćenju ukrajinskog predsjedništva.

"Ukrajina neće popustiti pred provokacijama, naprotiv, zadržat će pribranost zajedno sa svojim partnerima", dodao je Zelenski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zahvalan sam vama, gospodine predsjedniče Europskog vijeća i čelnicima zemalja EU-a, čiji diplomati ostaju u našoj državi i podupiru nas radeći svoj posao", rekao je Zelenski Michelu u telefonskom razgovoru.

Image
neviđena pomoć SAD-a /

Ukrajina primila drugu pošiljku američkog oružja: 'Ovo nije kraj'

Kazao je i da Ukrajina ne kani odgovarati na ruske provokacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moskva je u ponedjeljak još jednom optužila Kijev da sprema ofenzivu protiv proruskih separatista na istoku zemlje.

Te su optužbe uslijedile nakon izjave njemačkog marinca koji je ideju o tomu da bi Rusija mogla izvršiti invaziju na Ukrajinu nazvao "ludošću", kazavši da ruski predsjednik Vladimir Putin "vjerojatno zaslužuje" poštovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kijev dodatno iritira i uporno njemačko odbijanje isporuke oružja Ukrajini. Ukrajina smatra da bi takvo stajalište moglo "ohrabriti" Rusiju.

Isporuku oružja Ukrajini najavile su Sjedinjene Države, Velika Britanija i baltičke zemlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tradicionalno, još od Drugoga svjetskog rata, Njemačka je nesklona bilo kakvom vojnom angažmanu, a u ovom slučaju smatra da bi ovakva vrsta potpore mogla samo pojačati tenzije.

Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo